Volkswagen Tiguan: Πιο ολοκληρωμένο και premium από ποτέ!

Η 3η γενιά του Volkswagen Tiguan είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς και σήμερα τοποθετείται στο premium κομμάτι της κατηγορίας.

  • -
  • -

Το Tiguan αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα SUV! Η παρουσία του καθιέρωσε την Volkswagen στην κατηγορία, αποτελώντας με περισσότερες από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις ένα παγκόσμιο best-seller. Η 3η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου έρχεται για να επανατοποθετήσει τη μάρκα στο άκρως ανταγωνιστικό segment. Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, εφοδιασμένο με καινοτόμες και κορυφαίες τεχνολογίες, και μάλιστα από το βασικό εξοπλισμό, αλλάζει εκ νέου τις ισορροπίες στα C-SUV! Και φυσικά, διατηρώντας ακέραια τα στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. 

Εκμοντερνισμός!

Ο εκσυγχρονισμός της 3ης γενιάς ξεκινάει από το βασικό συστατικό της συνταγής, το οποίο δεν είναι άλλο από τη σχεδίαση του αμαξώματος. Σήμερα, το Tiguan είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ! Δεν αποποιείται τις ρίζες του, υιοθετώντας τη χαρακτηριστική σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen, αλλά προσαρμοσμένη στο επιβλητικό αμάξωμα του μυώδες SUV. Ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη νεανική και δυναμική εμφάνιση, που παράλληλα παραπέμπει σε μία premium κατασκευή με κύρος. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, τα οποία μάλιστα στις εκδόσεις More και R-Line ενώνονται από μία φωτεινή λωρίδα LED. Το ίδιο ακριβώς στοιχείο διακρίνει και το πίσω μέρος, στις ίδιες εκδόσεις, καθιστώντας το Tiguan αναγνωρίσιμο από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις. Επιπλέον, οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος, χαρίζουν στο νέο Tiguan εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος από το 0,33 Cd, έχει μειωθεί στο μόλις 0,28! Στοιχείο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοτικότητα του μοντέλου… 

Είσοδος σε έναν premium κόσμο!

Από τη στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα του Tiguan συναντάς ένα απόλυτα σύγχρονο, ψηφιακό και πολυτελές περιβάλλον! Η αισθητική της καμπίνας συνδυάζει την απλότητα με την premium αίσθηση, αναδεικνύοντας τις αρετές της ψηφιακής τεχνολογίας. Η προσεκτική επιλογή των υλικών και φινίρισμα τους, μαρτυρά την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Volkswagen. Η μίνιμαλ λογική ταιριάζει απόλυτα με το digital περιβάλλον, το οποίο και εστιάζεται στην οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Έχει διάσταση 12,9 ιντσών (προαιρετικά μπορεί να φτάσει έως και τις 15’’) και φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων της Volkswagen. Η βασική του διαφορά είναι πως σήμερα έχει γίνει πιο εύχρηστο και λειτουργικό από ποτέ, καθιστώντας τη λειτουργία του απλή και γρήγορη.

Επιπλέον, νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit Prο σε διάσταση 10,25’’, μέσω του οποίου ο οδηγός έχει άμεση ενημέρωση για ό,τι πληροφορία χρειάζεται. Ακόμα, το νέο Tiguan διατίθεται με head-up display στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ είναι το μοναδικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας που διαθέτει το νέο πολύ-λειτουργικό, κεντρικό διακόπτη Driving Experience Control, μέσω του οποίου μπορείς να επιλέξεις μία σειρά λειτουργιών, όπως των προγραμμάτων οδήγησης, της αύξησης και μείωσης του ήχου, αλλά και τη διαφοροποίηση του ατμοσφαιρικού φωτισμού στην καμπίνα.

Φυσικά, ένας από τους τομείς που το Tiguan έδειχνε το δρόμο στον ανταγωνισμό, ήταν αυτός της ευρυχωρίας. Η νεότερη γενιά καταφέρνει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη, χωρίς μάλιστα να έχει σημαντικές διαφορές στις διαστάσεις της! Το μεταξόνιο είναι ίδιο και μόνο το μήκος έχει αυξηθεί κατά 30 mm. Όμως, η έξυπνη διάταξη της καμπίνας έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, η οποία έχει σκαρφαλώσει στα 652 lt! Μάλιστα, η πίσω σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών αν χρειαστεί, ενώ υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης και της πλάτης! 

Ό,τι πιο σύγχρονο, σε κάθε επίπεδο!

Το νέο Tiguan δεν ανεβάζει τον πήχη μόνο στον τομέα της ευρυχωρίας, αλλά και σε αυτόν της τεχνολογίας. Η χρήση της εξελιγμένης αρχιτεκτονικής MQB evo επιτρέπει την παρουσία κορυφαίων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Όπως για παράδειγμα τους νέους προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix, που προέρχονται από το νέο Touareg και συνήθως συναντάμε σε μοντέλα premium κατηγορίας. Επίσης, για πρώτη φορά στο Tiguan τοποθετείται η νεότερη γενιά του Park Assist, η οποία και επιτρέπει την πλήρως αυτόματο είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης σε απόσταση έως 50 μέτρων, διαθέτοντας μάλιστα και λειτουργία μνήμης! Την ίδια ώρα, η αναβάθμιση των συστημάτων άνεσης, αναδεικνύεται από τον νέο φωνητικό βοηθό, ο οποίος επιτρέπει με τη χρήση της φυσικής γλώσσας τον χειρισμό μίας σειράς λειτουργιών του αυτοκινήτου. Μάλιστα, σύντομα ο φωνητικός βοηθός θα έχει τη δυνατότητα να απαντά σε κάθε πιθανό ερώτημα, έχοντας πρόσβαση στο ChatGPT, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μέσω απομακρυσμένης ενημέρωσης! 

Οικονομία χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις

Η Volkswagen δεν έχει κρύψει την ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά θέματα, έχοντας επενδύσει εδώ και αρκετά χρόνια στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το νέο Tiguan επωφελείται από μία σειρά νέων και αποδοτικών κινητήρων, οι οποίοι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αλλά και πολύ καλές επιδόσεις. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν όλα τα κινητήρια σύνολα, με τα οποία εφοδιάζεται το επιβλητικό SUV. Και η αλήθεια είναι ότι το Tiguan διατίθεται με πληθώρα κινητήρων, καλύπτοντας ουσιαστικά κάθε πτυχή της αγοράς. Σήμερα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και συνόλων που κάνουν χρήση plug-in τεχνολογίας.

Στη βάση της γκάμας, το Tiguan εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.500 cc τεχνολογίας eTSI με απόδοση 130 ή 150 ίππους, ο οποίος χρησιμοποιεί τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ ενισχύεται και με την παρουσία ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Για αυτούς που οι επιδόσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το αθλητικό SUV διατίθεται και με δύο ισχυρούς δίλιτρους τούρμπο κινητήρες, με απόδοση 204 ή 265 ίππους! Αν τώρα κάποιοι αναζητούν τη μέγιστη οικονομία και χιλιομετρική ελευθερία, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο δίλιτρους TDi απόδοσης 150 και 193 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων.

Η κορυφαία τεχνογνωσία που διαθέτει σήμερα η Volkswagen αναδεικνύεται από τις νέες εκδόσεις plug-in hybrid. Η γερμανική μάρκα έχει εξελίξει ένα τελείως νέο σύστημα, το οποίο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα, το οποίο έχει μέση κατανάλωση μόλις 0,5 lt/100 km! Για πρώτη φορά το υβριδικό σύστημα βασίζεται στον eTSI των 1.500 cc, ο οποίος και είναι διαθέσιμος με ισχύ 204 ή 272 ίππων, προσφέροντας ροπή 350 και 400 Nm, αντίστοιχα. Ο ηλεκτροκινητήρας των 85 kW δεν αποτελεί μόνο μία ένεση ισχύος, αλλά με την αρωγή μίας μπαταρίας υψηλής τάσης 19,7 kWh χαρίζει στο Tiguan περισσότερα από 100 km μετακίνησης αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας! Μία χιλιομετρική ελευθερία που ξεπερνάει κατά πολύ τις καθημερινές μας ανάγκες… Μάλιστα, η συμβίωση με το plug-in Tiguan είναι ακόμα πιο απροβλημάτιστη, αφού υποστηρίζει ταχύτητα φόρτισης σε wallbox έως και 11 kW, αλλά και σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC έως 50 kW! Κάτι που σημαίνει πως σε 23’ λεπτά μπορεί να αναπληρώσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας. 

Πλούσιος εξοπλισμός για όλους!

To νέο Tiguan προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις (Tiguan, Life, More και R-Line), αλλά καταφέρνει να ξεχωρίσει με μακρά λίστα του εξοπλισμού, από τη βασική κιόλας έκδοση. Δεν είναι υπερβολή, πως από την έκδοση Tiguan στη βάση της γκάμας, ουσιαστικά δεν λείπει τίποτα! Το αντίθετο, μάλιστα, αφού προσφέρει μεταξύ άλλων, το νέο Digital Cockpit Pro (10 ιντσών), σύστημα Infotainment με  κεντρική οθόνη 12,9 ιντσών, τον κεντρικό διακόπτη Driving Experience Control, το σύστημα προειδοποίησης Car2X, τον πρόσθετο κεντρικό αερόσακο εμπρός, όπως και πίσω πλευρικούς αερόσακους, τον αυτόματο κλιματισμό Climatronic 3 ζωνών, φώτα τεχνολογίας LED, αλλά και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών! Υπερπλήρης είναι και η σουίτα με τα συστήματα υποβοήθησης που φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών. Από τη βασική έκδοση ο οδηγός απολαμβάνει τεχνολογίες όπως σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, επιτήρησης πίσω κυκλοφορίας και υποβοήθησης εξόδου από θέση στάθμευσης, πέδησης έκτακτης ανάγκης, διατήρησης λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, όπως και μια μπροστινή κάμερα για δυναμική απεικόνιση των σημάτων κυκλοφορίας! 

Upgrade!

Το νέο Tiguan δεν αποτελεί μία βελτιωμένη εκδοχή της προηγούμενης γενιάς. Το επιβλητικό SUV έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο, αποτελώντας σήμερα ένα ολοκληρωμένο μοντέλο. Το καινοτόμο τεχνολογικό υπόβαθρο σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, ο κορυφαίος εξοπλισμός από τη βασική έκδοση, η μοντέρνα σχεδίαση και τα αποδοτικά δυναμικά κινητήρια σύνολα, συνδυάζονται ιδανικά με την αύρα πολυτέλειας και το κύρος της Volkswagen. Και ουσιαστικά τοποθετούν σήμερα το Tiguan στο premium κομμάτι της κατηγορίας. Μπες στο επίσημο site της Vokkswagen και μάθε περισσότερα για το νέο Tiguan, αν και μπορείς να βρεις τον πλησιέστερο σε σένα αντιπρόσωπο για να δεις από κοντά τη νεότερη γενιά του κορυφαίου γερμανικού SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...