Υβριδικό SUV: Honda HR-V vs Hyundai Kona – Ποιο διαλέγεις;

Το νέο Kona ήρθε πιο κοντά στο υβριδικό compact SUV της Honda και τώρα ήρθε η ώρα να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε.

  • -
  • -

Οικονομία, χώροι και πρακτικότητα είναι κάποια από τα στοιχεία που αναζητούν οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στην κατηγορία των υβριδικών SUV. Πλέον, τα crossover αυτού του μεγέθους απαγορεύεται κατηγορηματικά να μην είναι και αποδοτικά στον μέγιστο βαθμό, κάτι που μεταφράζεται συνήθως σε έξυπνες λύσεις υβριδισμού και εξηλεκτρισμού. Το πρώτο στάδιο αυτής της λογικής είναι η προσθήκη ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω αλλά χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η αναζήτηση εξωτερικής πηγής φόρτισης, τότε ένα πλήρως υβριδικό σύστημα είναι η απάντηση. Τεχνολογία που επέλεξαν οι άνθρωποι της Honda στη νεότερη γενιά του HR-V, αλλά και κάτι που έχουμε από την προηγούμενη κιόλας γενιά του Hyundai Kona. Τώρα όμως ο Κορεάτης επέστρεψε ολοκληρωτικά ανανεωμένος και η μάχη μεταξύ των δύο compact SUV αναζωπυρώνεται.

Ξεκινώντας από το HR-V, το ιαπωνικό μοντέλο έχοντας μεγαλώσει πλέον φτάνει τα 4,34 m. Το μεγάλο μεταξόνιο μεταφράζεται σε άφθονους χώρους στο εσωτερικό του, αν και αυτός των αποσκευών είναι σχετικά περιορισμένος, αγγίζοντας τα 335 lt. Για αυτό ευθύνεται η τοποθέτηση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος στο πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ. Στο υβριδικό σύστημα της Honda, o θερμικός κινητήρας των 107 ίππων χρησιμοποιείται για να κινεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ-γεννήτρια ρεύματος. Η συνδυαστική τους απόδοση είναι 131 ίπποι και η ροπή αγγίζει τα 231 Nm, με την εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης να αγγίζει τα 5,4 lt/100 km.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Honda HR-V e:HEV

hrv

Περνώντας στο ολοκαίνουργιο Hyundai Kona εξοπλισμένο με το πλήρως υβριδικό σύστημα των 1.600 κυβικών και 141 ίππων, η λογική διαφέρει σε σχέση με αυτή του Honda. O ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία προσφέροντας έτσι χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2. Πόσο χαμηλά είναι τα νούμερα; 103 g/km όσον αφορά τις εκπομπές, που σημαίνει πως δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και 4,5 lt/100km. Εκτός από πιο οικονομικό όμως, το Kona αποδεικνύεται και πιο άνετο, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 466 lt, ενώ συνολικά το αυτοκίνητο είναι μόλις 10 mm πιο μακρύ.

kona

Και τα δύο διατίθενται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού με τις τιμές να ξεκινούν από τις 33.800 € για το HR-V και από τις 31.890 € για το πλήρως υβριδικό Kona. Εδώ να πούμε ότι το HR-V διατίθεται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο, ενώ το Kona ξεκινά από πιο χαμηλά μιας και χρησιμοποιεί κι άλλα μοτέρ, θερμικά και υβριδικά με τιμές που ξεκινούν από 26.290 €.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Hyundai Kona 1.6 Hybrid 141 PS

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα του Honda HR-V μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων και εδώ για να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για το Hyundai Kona. Στη συνέχεια ψηφίστε αυτό που σας κέρδισε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...