Χάλασαν 4.500 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δεν υπάρχει κανείς να τους φτιάξει!

Περισσότεροι από 4.500 φορτιστές στις ΗΠΑ δεν λειτουργούν αλλά δεν υπάρχουν και εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί για να τους επισκευάσουν. Αναζητούνται 140.000 τεχνικοί!

  • -
  • -

Σύμφωνα στοιχεία από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 4.500 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με περισσότερες από 7.000 θύρες φόρτισης είναι εκτός λειτουργίας!

Η εταιρεία μάλιστα Technologies, όπου αντλεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από όλους τους φορτιστές που υπάρχουν στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι 4.673 φορτιστές βρίσκονται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, ενώ συνεχώς εμφανίζονται βλάβες σε πολλά σημεία του δικτύου.

Το πρόβλημα προφανώς είναι τεράστιο για τους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και για τους εν δυνάμει αγοραστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην φόρτιση των αυτοκινήτων τους.

Το χειρότερο βέβαια είναι σύμφωνα με την εταιρεία Technologies, ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί για να αναλάβουν την επιδιόρθωση του δικτύου φόρτισης!

Προσλαμβάνεστε... τώρα!

Η έλλειψη ηλεκτρολόγων μηχανικών εξειδικευμένων στην επιδιόρθωση βλαβών σε φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το επάγγελμα με τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Ο Matt Trout, πρόεδρος της Trout Electric, η οποία εξυπηρετεί και εγκαθιστά φορτιστές και λοιπό ηλεκτρικό εξοπλισμό στη Νότια Καλιφόρνια δήλωσε χαρακτηριστικά «Αν ερχόταν σε εμένα ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος μηχανικός στην επισκευή και συντήρηση φορτιστών, θα τον προσλάμβανα επιτόπου».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στην αγορά εργασίας, οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τουλάχιστον 142.000 πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους μηχανικούς την επόμενη 5ετία, με την τάση να είναι σαφώς αυξητική και για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ακόμα: Πώς γίνομαι μηχανικός ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Πού μπορώ να δουλέψω;

Το δε γραφείο στατιστικών εργασίας (ο αντίστοιχος δικός μας ΟΑΕΔ) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ζήτηση για ηλεκτρολόγους μηχανικούς εξειδικευμένους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη αυξηθεί κατά 6%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...