«Χρειαζόμαστε νέα κίνητρα και μια μορφή απόσυρσης» – Δημήτρης Καββούρης, όμιλος Συγγελίδη

Η δήλωση του Δημήτρη Καββούρη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Συγγελίδη, στο πάνελ του GOCAR στο Electric Vehicle Conference 2023.

  • -
  • -

Ο Δημήτρης Καββούρης μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο πλαίσιο του 4ου Electric Vehicle Conference 2023, υποστηρίζοντας πως η ηλεκτροκίνηση έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός στην Ελλάδα και πρέπει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να συνεχιστεί. Παράλληλα, τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια μορφή απόσυρσης για να ανανεωθεί ο στόλος ανά την επικράτεια. 

«Είναι γεγονός πως ο όγκος των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας έχει διπλασιαστεί. Βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει, αλλά πρέπει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να συνεχιστεί. Είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει στασιμότητα στην αγορά. Η ελληνική κρατική επιδότηση είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, ελάχιστες χώρες δίνουν τόσα χρήματα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκίνητου. Αποτελεί σημαντικό κίνητρο και βασικό παράγοντα της αύξησης των EV. Είμαι πεπεισμένος πως το πρόγραμμα επιδότησης θα συνεχιστεί».

«Χρειαζόμαστε κίνητρα για να ανανεωθεί ο ελληνικός στόλος και παράλληλα μια μορφή απόσυρσης, για να φύγουν από τους δρόμους τα παλιά αυτοκίνητα, 25 και 30 χρονών. Αυτό πρέπει να γίνει με πλάνο, με σχέδιο, να δοθούν στους καταναλωτές παροχές. Το να φτάσουμε στα 0 οχήματα εσωτερικής καύσης και να πάμε κατευθείαν στα ηλεκτρικά, δεν γίνεται έτσι απλά. Ας αλλάξουμε τα παλαιότερα οχήματα σιγά σιγά, με πιο προσιτές τεχνολογίες, όπως τα υβριδικά».

kavouris

Όσον αφορά στο κόστος των EV, είπε: «Ναι, ένα ηλεκτρικό όχημα είναι πιο ακριβό, αλλά αν εκπαιδευτεί ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι ένα ηλεκτρικό δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά από ένα βενζίνης στο τελικό κόστος. Επιπλέον, τα BEV εξελίσσονται συνεχώς και στο μέλλον θα δούμε πολλές νέες τεχνολογίες».

Βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει, αλλά πρέπει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να συνεχιστεί. Είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει στασιμότητα στην αγορά.

Τέλος, δήλωσε πως οι καινούργιες μάρκες, όπως η MG που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, ευνοούν τον ανταγωνισμό, ενώ για τη μικροκινητικότητα ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να αλλάξουν οι πόλεις και μετά να ενσωματωθεί η μικροκινητικότητα.  

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καββούρης

Ο Δημήτρης Καββούρης είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, εισαγωγέα των μαρκών, Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel,  Mazda και MG Motor για την ελληνική αγορά. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc στο Business Administration and Management από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος MSc στο Digital Marketing  από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει γενικός διευθυντής των μαρκών Citroën, DS Automobiles, Opel, Mazda και MG Motor, καθώς και των μαρκών VW και Audi στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...