«Περισσότερα σημεία, όχι απαραίτητα ταχυφόρτιση» – Κυριάκος Κοφινάς, ΔΕΗ Blue

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Κοφινάς, CEO της ΔΕΗ Blue, στο πάνελ του GOCAR στο Electric Vehicle Conference 2023.

  • -
  • -

Ο Κυριάκος Κοφινάς βρέθηκε στο πάνελ του GOGAR στο πλαίσιο του 4ου Electric Vehicle Conference 2023, κάνοντας τις εκτιμήσεις του για τις υποδομές και τι σημαίνει η ηλεκτροκίνηση.

«Το δίκτυο φορτιστών έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η ΔΕΗ έχει ένα μεγάλο μερίδιο, αφού κατέχει το 45% των φορτιστών στην ελληνική επικράτεια. Θεωρώ ότι σύντομα οι υποδομές θα είναι επαρκείς και οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να φορτίζουν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και στον τελικό προορισμό χωρίς άγχος». 

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος τρόπος ζωής. Σύντομα οι υποδομές θα είναι επαρκείς.

«Όλοι θέλουμε να φορτίζουμε εκεί που πηγαίνουμε. Η χώρα μας λόγω γεωγραφίας μπορεί να το πετύχει αυτό και να μπουν φορτιστές παντού. Δεν έχουμε μεγάλες διαδρομές, όπως σε άλλα κράτη, οπότε με έναν σωστό σχεδιασμό ένα ταξίδι είναι δυνατόν να μετατραπεί σε ευχάριστη εμπειρία για τον κάτοχο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εγώ προσωπικά ταξιδεύω μόνο με EV και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτό το έχω πετύχει γιατί γνωρίζω από πριν που θα φορτίσω και τους χρόνους».

«Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος τρόπος ζωής και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Θα υπάρξει συνεχής εξέλιξη τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στις υποδομές αλλά και στις εφαρμογές, προκειμένου τα πάντα να γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα». 

«Εμείς, σαν ΔΕΗ Blue στοχεύουμε σε περισσότερα σημεία ανά την επικράτεια και όχι απαραίτητα στην ταχυφόρτιση. Όσον αφορά στην ενοποιημένη εφαρμογή και την ευκολότερη χρήση των φορτιστών, η εταιρεία μας θα μπορούσε να ενώσει όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν σήμερα σε μία».

kofinas

Ποιος είναι ο Κυριάκος Κοφινάς

Ο Κυριάκος Κοφινάς έχει 30ετή Διοικητική εμπειρία στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, και Ασία, ως περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος, Principal, και Head Coach, στους κλάδους των FMCG, Medical, Luxury, Executive Search, e-Mobility, και Λιανικής. Είναι απόφοιτος του Manchester Business School, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι πιστοποιημένος Executive & Business Coach. Εχει ασχοληθεί με το e-mobility στα ΗΑΕ και στην Ελβετία και από τον Ιούνιο του 2020 στην Ελλάδα, ως Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης στη ΔΕΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...