«Πρέπει να εκπαιδευτεί το κοινό για τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» – Αντώνης Μαρκουτσάς, SIXT

Η δήλωση του Αντώνη Μαρκουτσά, Business Development Manager της SIXT, στο πάνελ του GOCAR στο Electric Vehicle Conference 2023.

  • -
  • -

Ο Αντώνης Μαρκουτσάς μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο πλαίσιο του 4ου Electric Vehicle Conference 2023, λέγοντας πως η ηλεκτροκίνηση είναι μια ευκαιρία αλλά και μια φοβία. Επίσης, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος χρήσης και ο κόσμος να ακολουθήσει το car sharing.

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια ευκαιρία για ανάπτυξη του leasing αλλά εμπεριέχει και μια φοβία. Υπάρχουν κίνητρα για να αναπτυχθεί η χρονομίσθωση μέσα από την ηλεκτροκίνηση και το αντίστροφο αλλά και μια φοβία που είναι η υπολειμματική αξία. Θεωρώ όμως πως αυτή η φοβία θα εξαλειφθεί με το πέρας του χρόνου», είπε αρχικά ο κύριος Μαρκουτσάς και συνέχισε λέγοντας.

«Βέβαια, το κοινό πρέπει να εκπαιδευτεί πάνω στη χρησιμοποίηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Να καταλάβει πως αλλάζει ο τρόπος χρήσης και ο κόσμος να ακολουθήσει το car sharing και τη μικροκινητικότητα. Βέβαια, αυτό απαιτεί χρόνο και τη συνδρομή της πολιτείας. Να συνδράμουν οι φορείς με έργα και υποδομές. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κουλτούρα της ιδιοκτησίας των οδηγών από τη μια μέρα στην άλλη».

ev

«Το leasing μπορεί να φέρει πιο πολλά ηλεκτρικά στους δρόμους. Εμείς επενδύουμε στην ευέλικτη μίσθωση και οι πελάτες επιζητούν τα ηλεκτρικά, η ζήτηση είναι πραγματικά μεγάλη ειδικά την τουριστική περίοδο, με τους πελάτες να επιθυμούν να ενοικιάσουν τα EV έστω για 2-3 μέρες. Πρέπει ωστόσο να επικεντρωθούμε στις υποδομές. Σε ένα νησί δεν υπάρχει θέμα. Οι αποστάσεις είναι μικρές και ο χρήστης θα φορτίσει στο ξενοδοχείο. Στην ηπειρωτική χώρα αντίθετα, είναι δύσκολο να δώσεις ένα rent a car στον τουρίστα, γιατί δεν βρίσκει φορτιστή με την ίδια ευκολία. Θέμα είναι και οι εφαρμογές. Για να αναπτυχθεί περαιτέρω η ηλεκτροκίνηση, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ενιαία εφαρμογή, να βρίσκουν οι χρήστες εύκολα και γρήγορα που θα φορτίζουν».

Το κοινό πρέπει να εκαπιδευτεί πάνω στη χρησιμοποίηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Να καταλάβει πως αλλάζει ο τρόπος χρήσης και ο κόσμος να ακολουθήσει το car sharing.

Ποιος είναι ο Αντώνης Μαρκουτσάς

Ο Αντώνιος Μαρκουτσάς, Business Development Manager SIXT Ελλάδος, μέλος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, είναι υπεύθυνος για το marketing, την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και εταιρικών πωλήσεων. Με σπουδές στο marketing και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε retail και Β2Β εταιρίες ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στον ευρύτερο χώρο του mobility. Παράλληλα, είναι ενεργός εκπαιδευτής marketing και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εκπαίδευση ενηλίκων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...