Πώς μεταμορφώθηκαν 7 μεγάλες γέφυρες της Αθήνας [video]

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε αλλαγές και βελτιώσεις σε 7 γέφυρες της Αθήνας, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση, την αύξηση της οδικής ασφάλειας αλλά και τη μείωση της παραβατικότητας.

  • -
  • -

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των 7 Γεφυρών που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έργων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα τα έργα αναβάθμισης φωτισμού έγιναν στη Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού και στις  Γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν, της Π. Ράλλη, στη Γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με τη Δυρραχίου, στη Γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή  Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφόρο Αθηνών και στη Γέφυρα Σχιστού-Σκαραμαγκά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/97e2673740a00843f8cec465abdc87ae.jpg

Τι έγινε στις γέφυρες και γιατί;

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της τροχαίας και της ασφάλειας έχουν κατ΄ επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από τους φορείς των Γεφυρών.

Δείτε ακόμαΈτσι θα σταματήσουν τα σοβαρά τροχαία στην Παραλιακή της Αθήνας

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια καθάρισαν πλήρως τους χώρους κάτω από τη Γέφυρες, απομάκρυναν τις αφίσες, όπου υπήρχαν και έβαψαν τις κολώνες. Παράλληλα, φωτίστηκαν επαρκώς με φωτιστικά συστήματα led, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ποιος έκανε τις μελέτες για τις γέφυρες, που εκτέλεσε η Περιφέρεια;

Τα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης,  επισήμανε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Με τον νέο φωτισμό των γεφυρών, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...