ΟΑΣΘ: Νέα λεωφορεία με leasing στη Θεσσαλονίκη - Πότε έρχονται

Δαπάνη ύψους 30,2 εκατ. ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας τα ΜΜΜ τώρα που θα ξεκινήσουν εργασίες για τον Flyover.

  • -
  • -

Από την Οκτώβρη, η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξει, καθώς ο διάσημος εναέριος αυτοκινητόδρομος Flyover που θα ξεκινήσει να ετοιμάζεται, αναμένεται να μειώσει τη δυναμική του Περιφερειακού. Για την ακρίβεια, λόγω των έργων, θα εξυπηρετεί περίπου 2.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ώρα. Οι υπεύθυνοι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενισχύουν τον ΟΑΣΘ, αρχικά με την προσθήκη νέων λεωφορείων για πιο αποτελεσματική διαχείριση του όγκου των επιβατών, αλλά και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.

Πράσινο φως από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Συγκεκριμένα, νέος διαγωνισμός έρχεται για τη μίσθωση νέων λεωφορείων, σύγχρονων προδιαγραφών, με προηγμένα συστήματα άνεσης για τους επιβάτες και αξιοπιστία στη χρήση. Τα οχήματα θα αποκτηθούν μέσω leasing, ενώ η δαπάνη που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φτάνει στα 30,2 εκατομμύρια ευρώ, για την τριετία 2024-2026. Αναλογούν, δηλαδή, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Προφανώς, τα νέα λεωφορεία θα συμπληρώσουν και το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του. Επίσης, τα ΜΜΜ της πόλης θα ενισχυθούν και με 100 νέα, ηλεκτρικά λεωφορεία, πολύ σύντομα!

Δείτε ακόμη: Θα «πονέσει» τον Περιφερειακό ο Flyover Θεσσαλονίκης - Πότε ξεκινάει

Η «βοήθεια» μέσα από τα ΜΜΜ, θα επιτρέψει τις ομαλές μετακινήσεις των πολιτών, όσο θα διαρκέσει η κατασκευή του Flyover. Όσοι εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία ή το Μετρό για τις καθημερινές διαδρομές τους, θα εξοικονομούν χρόνο, αλλά και χρήματα, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Φυσικά αναμένεται να ληφθούν κι άλλα μέτρα προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μη μετατραπεί σε «κόλαση» από κίνηση, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή του Flyover αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη, ενώ θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...