Δυσβάσταχτη η χρήση αυτοκινήτου για το 60% των οδηγών – Πόσοι έχουν στραφεί στα ΜΜΜ;

Τα συνεχώς αυξανόμενα κόστη και στη χρήση του αυτοκινήτου οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

  • -
  • -

Σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα, στην οποία ερωτήθηκαν 2.000 οδηγοί, το συνολικά αυξημένο κόστος ζωής έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πως διαχειρίζονται το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι πολλοί ψάχνουν για φθηνότερα καύσιμα, περιορίζουν τις διαδρομές που κάνουν με το αυτοκίνητο, μοιράζονται μετακινήσεις με συγγενείς ή συναδέλφους και καθυστερούν την αντικατάσταση ενός παλιού οχήματος.

1

Η Close Brothers Motor Finance ρώτησε τους οδηγούς σχετικά με το τι κάνουν και σκοπεύουν να κάνουν, για να προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου τους. Το 71% δηλώνει ότι είτε έχει ήδη χρησιμοποιήσει φθηνά καύσιμα είτε σκοπεύει να το κάνει, ενώ το 63% είτε έχει μειώσει τις διαδρομές που κάνει με το αυτοκίνητο, είτε σχεδιάζει να το κάνει στο άμεσο μέλλον.

Πόσοι σκέφτονται να πάρουν το λεωφορείο;

Ένα καθόλου μικρό ποσοστό της τάξης του 43%, έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πιο συχνά ή σκοπεύει να το κάνει σύντομα. Παράλληλα, το αυξημένο κόστος ζωής φυσικά επηρεάζει και αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο τους. Ένα 22% των οδηγών έχουν αναβάλει τη μετάβαση που μπορεί να σχεδίαζαν να κάνουν σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ το 37% είπε ότι καθυστερεί την αγορά οποιουδήποτε νέου αυτοκινήτου.

1

Δύσκολα όμως φαίνεται πως είναι τα πράγματα ακόμη και για τους μικρούς μας φίλους, μιας και ένα 12% των οδηγών δήλωσαν ότι έχουν ζητήσει από τα παιδιά τους να περπατούν για να πάνε στο σχολείο και ένα 9% σκοπεύει να το κάνει αυτό στο άμεσο μέλλον. Άλλοι τρόποι με τους οποίους οι οδηγοί εξοικονομούν χρήματα περιλαμβάνουν την απαλλαγεί από ένα δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο (24%), ενώ άλλοι ζητούν από τους επιβάτες που μπορεί να έρχονται μαζί να συνεισφέρουν στα καύσιμα (20%).

Δείτε ακόμη: Τράκαρα με ηλεκτρικό πατίνι - Πρέπει να καλέσω την Τροχαία;

Τέλος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 33% των ερωτηθέντων σκέφτεται να αλλάξει σε ένα πιο οικονομικό όχημα, ενώ το 21% έχει ήδη αγοράσει ένα ποδήλατο και ένα άλλο 9% σκοπεύει να το κάνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Εσείς τι κάνετε για να μειώσετε το κόστος στις μετακινήσεις σας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...