Flyover Θεσσαλονίκης: Ξεκινάει τον Οκτώβρη - Θα «πονέσει» ο Περιφερειακός

Τα έργα για τον Flyover της Θεσσαλονίκης ξεκινάνε μέσα σε μερικούς μήνες, οπότε ο Περιφερειακός θα μπορεί να εξυπηρετεί 2.000 οχήματα λιγότερα την ώρα, συγκριτικά με σήμερα.

  • -
  • -

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο διάστημα, όταν και θα ξεκινήσει η κατασκευή του διάσημου Flyover. Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για να αποσυμφορηθεί η κίνηση στον Περιφερειακό, αλλά και το κέντρο της πόλης, δίνοντας «ανάσα» στο μποτιλιάρισμα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Ωστόσο, όσο ο νέος δρόμος θα κατασκευάζεται, θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το πρόγραμμα αναφέρει ότι ο Flyover θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αλλά και ότι θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές διαδρομές για να μην φρακάρει ο Περιφερειακός.

Τα μέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος της αυξημένης κίνησης, θα περάσει και στο κέντρο της πόλης, εκτός από τον Περιφερειακό. Για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά η κυκλοφορία, έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας που θα προχωρήσει σε απαραίτητες ρυθμίσεις, ύστερα από λεπτομερή έρευνα της κίνησης των οχημάτων και τις ανάγκες κάθε περιοχής. Η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, για τον αναλυτικό σχεδιασμό των μέτρων που θα ληφθούν. Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, σήμερα περίπου 5.000-5.500 αυτοκίνητα περνάνε από τον Περιφερειακό κατά μέσο όρο, κάθε ώρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, με τις εργασίες για τον Flyover, ο Περιφερειακός θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 2.000 λιγότερα αυτοκίνητα κάθε ώρα! Η δυναμική του, δηλαδή, θα περιοριστεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1/3.

Δείτε ακόμη: Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για την κίνηση με τα έργα του Flyover

Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν είναι και μια εφαρμογή για τα smartphones των οδηγών, μέσα από την οποία θα υπάρχει live απεικόνιση της κίνησης, αλλά και επιπλέον πληροφορίες (όπως ατυχήματα, έργα, λοιπά συμβάντα) σε πραγματικό χρόνο. Το συντονιστικό όργανο της κυκλοφορίας θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να αξιολογούνται διαρκώς τα δεδομένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...