Έφτασαν οι κινέζικοι φορτιστές για τα ηλεκτρικά λεωφορεία [video]

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πλέον οι 55 φορτιστές που καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων.

  • -
  • -

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη έχουν αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το unboxing των κιβωτίων που καταφθάνουν από την Κίνα, τα οποία περιλαμβάνουν τους φορτιστές που θα τοποθετηθούν στο αμαξοστάσιο, όπου λειτουργεί και υποσταθμός της ΔΕΗ, ούτως ώστε να παρέχουν την ενέργεια που χρειάζονται τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών.

55 τον αριθμό

Συνολικά 55 φορτιστές βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη και όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές, ο εκτελωνισμός και η εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Οργανισμό, η σύμβαση για την κατασκευή του νέου αμαξοστασίου έχει υπογραφεί στις 19 Φεβρουαρίου και το έργο θα πρέπει να παραδοθεί εντός τριών μηνών.

Με βάση το αρχικό πλάνο, ο σταθμός θα κατασκευάζονταν στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα. Εκεί όμως, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα να εγκατασταθούν εν τέλει στην Σταυρούπολη.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα τα πιο γερασμένα λεωφορεία της Ευρώπης

Όπως και να χει, έχουμε χρόνο ακόμα μπροστά μας ώστε να δούμε στην πράξη τα ηλεκτρικά λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόμους μας, καθώς πέραν του γεγονότος ότι απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι οι φορτιστές να είναι πλήρως λειτουργικοί, χρειάζεται να γίνουν και οι απαραίτητες δοκιμές και στα λεωφορεία ώστε να διαπιστωθεί σε πραγματικές συνθήκες, πόσα χιλιόμετρα μπορούν να καλύψουν στην πράξη...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...