«Νομιμοποιήστε τα πατίνια των 60 km/h»! Ποιοι θέλουν την... βιαστική κινητικότητα

Ένα άκρως ριζοσπαστικό αίτημα έχουν ιδιοκτήτες και φίλοι ηλεκτρικών πατινιών από το Περθ της Αυστραλίας, αφού ζητάνε έντονα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στο αγαπημένο τους μέσο μετακίνησης.

  • -
  • -

Μια παθιασμένη ομάδα αναβατών ηλεκτρικών πατινιών στο Περθ ζητάει έντονα να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία ώστε να επιτραπούν πιο ισχυρά και ταχύτερα e-scooter. Η ισχύουσα νομοθεσία θέλει τα ηλεκτρικά πατίνια να μην ξεπερνάνε σε βάρος τα 25 κιλά, ενώ θα πρέπει να μην είναι ικανά να κινηθούν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 25 km/h.

Οι αναβάτες υποστηρίζουν ότι τόσο το όριο βάρους, όσο και το όριο στην ικανότητα μέγιστης ταχύτητας κίνησης είναι αυθαίρετα και περιοριστικά. Ζητούν τη νομιμοποίηση των πατινιών που μπορούν να φτάσουν τα 60 km/h, παρέχοντας στους μετακινούμενους ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/35f0aa39d5b6532c8e42f73a249b9de0.jpg

Ο Michael Bertrand, τακτικός αναβάτης e-scooter, τόνισε την ανάγκη να έχει ο υποψήφιος αγοραστής περισσότερες επιλογές όταν θέλει να αγοράσει ένα τέτοιο όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Για να υποστηρίξει το αίτημά του συνέκρινε τους παραπάνω περιορισμούς με τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, αυτό που είπε είναι ότι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να κινούνται με τα εκάστοτε όρια, όμως σχεδόν όλα μπορούν να κινηθούν και με υψηλότερες ταχύτητες.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά πατίνια: Πόσο επικίνδυνα είναι για τα παιδιά;

Τα καλά πατίνια, είναι τα γρήγορα πατίνια

Επιπλέον, είπε ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά αν κάποιος ψάχνει ένα πιο ποιοτικό πατίνι, με προηγμένα χαρακτηριστικά, τότε θα βρει μόνο e-scooters που διατίθενται σε υψηλότερες ταχύτητες, δημιουργώντας έτσι ένα δίλημμα για τους αναβάτες.

Οι λάτρεις των ηλεκτρικών πατινιών υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να ακολουθούν τους κανόνες, με πολλούς να χρησιμοποιούν ρυθμίσεις cruise control για να συμμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας. Παρά την υπεύθυνη συμπεριφορά τους, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάσχεσης για μικρές τεχνικές λεπτομέρειες, που οδηγεί σε μόνιμη απώλεια των οχημάτων τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/399cd2a9f4a98cadaec4403d85ea18e7.jpg

Η αίτηση έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας να επανεκτιμήσει τους κανονισμούς για τα ηλεκτρικά πατίνια, επιτρέποντας μια ευρύτερη επιλογή μοντέλων που πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας και προσφέρουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά για πιο ομαλή και ασφαλή οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...