Θα μυρίζει… Ευρώπη ο Κηφισός μετά το καλοκαίρι - Τα έργα στο «ποτάμι»

Οι αλλαγές που θα γίνουν σε έναν από τους βασικότερους οδικούς άξονες της Αττικής θα αναβαθμίσoυν την ασφάλεια των οδηγών και την ταχύτητα των διαδρομών.

  • -
  • -

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί στην Αθήνα χρησιμοποιούν καθημερινά την Λεωφόρο Κηφισού, το λεγόμενο «ποτάμι» που ξεκινάει από τον Πειραιά και καταλήγει στον Άγιο Στέφανο, πριν ξεκινήσει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας. Ο Κηφισός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φάση ανανέωσης, καθώς τα μεγάλα οδικά έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής -στην οποία και ανήκει- πρόκειται να τον αναβαθμίσουν σημαντικά. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια που προσφέρει, αλλά και η αποτελεσματικότητά του, μειώνοντας τον χρόνο των διαδρομών ειδικά στις ώρες αιχμής.

Τι αλλάζει στον Κηφισό;

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια, είναι ότι πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, με προτεραιότητα στα κομμάτια με την πιο ταλαιπωρημένη άσφαλτο. Παράλληλα, ο δρόμος ενισχύεται με ειδικό πλέγμα, ώστε να είναι πιο ανθεκτικός στις ακραίες θερμοκρασίες και στα οχήματα μεγάλου βάρους (φορτηγά, λεωφορεία) που χρησιμοποιούν την οδό. Στη συνέχεια, η Περιφέρεια Αττικής τοποθετεί νέο φωτισμό LED για υψηλότερη ασφάλεια κατά τις βραδινές ώρες. Τοποθετήθηκαν σχεδόν 1.000 νέα φωτιστικά σώματα, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του Κηφισού.

Για την καλύτερη πληροφόρηση των οδηγών, έχουν ήδη εγκατασταθεί νέες ψηφιακές πινακίδες τύπου matrix, ενώ προβλέπεται ότι οι φθαρμένες πινακίδες σήμανσης θα αντικατασταθούν άμεσα. Το τελευταίο, πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της Λεωφόρου Κηφισού… Τέλος, οι νέες διαγραμμίσεις στην άσφαλτο, μαζί με την ενίσχυση των στηθαίων ασφαλείας στα σημεία που πραγματοποιούνται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, θα αναβαθμίσουν συνολικά το «ποτάμι».

Πότε θα είναι έτοιμος ο Κηφισός;

Μεγάλο μέρος των εργασιών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Κηφισού. Μέσα στο καλοκαίρι όμως, ειδικότερα στην περίοδο που θα έχει «αδειάσει» η Αθήνα λόγω αδειών, η Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσει πολλά ακόμη έργα.

Δείτε ακόμη: Κηφισός - Πόση ώρα χρειάζεται ο γερανός για να μαζέψει ακινητοποιημένο όχημα;

Για παράδειγμα, από τις αρχές Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στα σημαντικότερα τμήματα του Κηφισού. Όταν τελειώσουν, το 50% της Λεωφόρου θα έχει νέο οδόστρωμα, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια για τους οδηγούς αλλά επιτρέποντας και την ομαλή κυκλοφορία χωρίς καθυστερήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...