Η διάσημη γέφυρα της Αθήνας με το γαλλικό όνομα - Η άγνωστη ιστορία

Βρίσκεται στην περιοχή του Περιστερίου και είναι μια από τις πιο γνωστές γέφυρες της Αττικής. Πίσω από το όνομά της, κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία!

  • -
  • -

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από τη Γέφυρα Ροσινιόλ στο Περιστέρι. Χάρη στο σχετικά… ασυνήθιστο όνομά της, οι πιο πολλοί αναρωτηθήκαμε από πού προέρχεται. Κάποιοι θεωρούσαν ότι το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Ροσινιόλ» ήταν αυτό που έδωσε το όνομα στη γέφυρα. Στα γαλλικά, “Rossignol” σημαίνει «αηδόνι» και στα τέλη της δεκαετίας του 1939, το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης ήταν πασίγνωστο στην Αθήνα, με πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου να έχουν τραγουδήσει εκεί. Μεταξύ αυτών, ήταν και ο Γιώργος Μητσάκης.

Δείτε ακόμη: Εργασίες στον Κηφισό - Τι άλλαξε στη Γέφυρα Ροσινιόλ;

Ωστόσο η γέφυρα δεν πήρε το όνομά της από το νυχτερινό κέντρο. Ο Σομπλάν Ροσινιόλ ήταν ο άνδρας που έδωσε το όνομά του σε αυτή! Πρόκειται για έναν νεαρό Γάλλο από τη Λυών, ο οποίος ήρθε για να ζήσει στο Περιστέρι της Αθήνας. Η παρέα του Σομπλάν Ροσινιόλ (Κολομβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος και Γλυκοφρύδης) έπαιζε ποδόσφαιρο σε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της περιοχής.

Οι ίδιοι, ίδρυσαν τον Ατρόμητο Αθηνών, την ιστορική ομάδα του Περιστερίου που συνεχίζει την πορεία της μέχρι και σήμερα. Ο Ροσινιόλ στις 11 Σεπτεμβρίου του 1936 αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα, οπότε η τελευταία, ονομάστηκε Γέφυρα Ροσινιόλ! Φημολογείται, ότι ο Ροσινιόλ έφτασε μέχρι την αυτοκτονία ύστερα από πολύ μεγάλη ερωτική απογοήτευση.

Πού βρίσκεται η Γέφυρα Ροσινιόλ;

Για όσους δεν τη γνωρίζουν ή δεν ζουν στην Αττική, η Γέφυρα Ροσινιόλ βρίσκεται στην περιοχή του Περιστερίου, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και μεταξύ των Τριών Γεφυρών και της Γέφυρας Κολοκυνθούς. Από κάτω της περνά η Οδός Δυρραχίου, μια από τις κεντρικότερες των Δυτικών Προαστίων και εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα σε καθημερινή βάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...