3+1 CUPRA χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας

Το premium ισπανικό brand είναι από τα ελάχιστα της αγοράς που έχει να προσφέρει τουλάχιστον μία έκδοση με μηδενικά Τέλη σε όλα του τα μοντέλα.

  • -
  • -

Η CUPRA αποτελεί ανεξάρτητη μάρκα από το 2018, έχοντας γεννηθεί μέσα από τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της SEAT. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, έχει καταφέρει να κατοχυρώσει την θέση της στην αγορά μιας και η συνεχώς αναπτυσσόμενη γκάμα της προσφέρει δημοφιλή μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού και με το παραπάνω. Κάτι άλλωστε που αποδεικνύουν και τα νούμερα των πωλήσεων με το περσινό έτος να κλείνει με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με το 2021.

Στη λίστα που ακολουθεί όμως θα παραμερίσουμε για λίγο την πληθώρα πλεονεκτημάτων που φέρουν τα μοντέλα της ισπανικής μάρκας και θα επικεντρωθούμε σε ένα. Βλέπετε η CUPRA είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που έχει να προσφέρει τουλάχιστον μία έκδοση με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας σε όλα τα μέλη της γκάμας της. Έτσι, θελήσαμε να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις εκδόσεις σε ένα άρθρο, για όλους τους επίδοξους αγοραστές που θέλουν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο δίνει την δυνατότητα το σχετικό ειδοποιητήριο να είναι μηδενικού κόστους. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη προνόμια, όπως η ελεύθερη είσοδος στον Δακτύλιο της Αθήνας και η πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης. Πάμε να δούμε λοιπόν τις 3+1 επιλογές που έχει να προσφέρει η CUPRA και οι οποίες έρχονται με μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

CUPRA Leon

leon

Το Leon είναι το βασικό μοντέλο της μάρκας, το οποίο φυσικά βασίζεται στο συγγενικό SEAT Leon. Στην γκάμα αυτού βρίσκουμε όχι μία, αλλά δύο εκδόσεις όπου εποφελούνται από το μηδενικό κόστος των Τελών Κυκλοφορίας. Πρόκειται για τα δύο plug-in hybrid μέλη όπου συνδυάζουν έναν κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων και 150 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα για να παράγουν 204 ή 245 ίππους, αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις το σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι εκπομπές CO2 που είναι και το ζητούμενο όσον αφορά τα Τέλη, δεν ξεπερνούν τα 31 gr/km ακόμη και στην ισχυρότερη έκδοση των 245 ίππων. Πατήστε εδώ για να δείτε την γκάμα του μοντέλου και περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εκδόσεις.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το CUPRA Leon e-Hybrid 245 PS

CUPRA Leon Sportstourer

leon st

Δεύτερο στη λίστα είναι το στενό αδερφάκι του Leon, το Leon Sportstourer. Πρόκειται ουσιαστικά για τη station wagon εκδοχή του μοντέλου. Απευθύνεται στον αγοραστή ο οποίος θέλει τη σπορ αύρα της μάρκας, αλλά παράλληλα χρειάζεται και λίγο περισσότερους χώρους για την οικογένεια και τις αποσκευές. Όπως είναι λογικό, το Leon ST χρησιμοποιεί την ίδια γκάμα κινητήρων με την hatchback μορφή του μοντέλου, οπότε και εδώ έχουμε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα δύο plug-in hybrid σύνολα που είδαμε και παραπάνω, απόδοσης 204 και 245 ίππων. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά στοιχεία από τις δύο εκδόσεις.

CUPRA Formentor

formentor

Τρίτο είναι αδιαμφησβήτητα το δημοφιλέστερο μέλος της γκάμας, το Formentor. Πρόκειται πλέον και για το μοναδικό SUV της εταιρείας στην ελληνική αγορά, οπότε απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν το DNA της ισπανικής φίρμας σε συνδυασμό με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Αν και η λίστα με τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα έχει διευρυνθεί σημαντικά για το εντυπωσιακό SUV, για ακόμη μία φορά οι εκδόσεις που έχουν το προνόμιο των μηδενικών Τελών είναι οι δύο plug-in hybrid των 204 και 245 ίππων. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την γκάμα, ενώ εδώ θα βρείτε την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου εξοπλισμένο με το σύνολο των 245 ίππων.

+1 CUPRA Born

born

Τελευταίο στην λίστα είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Born καθώς είναι και το μοναδικό που δεν φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είναι μάλιστα το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας – τουλάχιστον έως ότου κυκλοφορήσουν τα UrbanRebel και Tavascan. Η βασική του έκδοση έχει μπαταρία 58 KWh και κινητήρα 204 ίππων, η δεύτερη έχει μπαταρία 58 KWh αλλά κινητήρα 231 ίππων, ενώ στην τρίτη η μπαταρία έχει φτάσει στις 77 KWh με την ισχύ του κινητήρα παραμένει στους 231 ίππους. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδόσεις, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή του στην έκδοση των 204 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...