Αυτά είναι τα τρία νέα CUPRA: Terramar, Tavascan, UrbanRebel

Μέχρι το 2025 η Cupra θα προσθέσει τρία νέα μοντέλα στη γκάμα της, στοχεύοντας τις 500.000 πωλήσεις το χρόνο!

  • -
  • -

Η CUPRA αποκάλυψε τα νέα της σχέδια για το μέλλον, σε μία νέα εποχή. Η νεοσύστατη ισπανική μάρκα, επέστρεψε εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από τέσσερα χρόνια, στην πίστα της Terramar, στη Sitges, και αποκάλυψε την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της. Μέχρι σήμερα η CUPRA έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία.

Και αυτή τη χρονιά η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο των CUPRA Masters και των CUPRA City Garages. Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel , καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη. 
Δείτε ακόμη: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το CUPRA Formentor

CUPRA Terramar: Το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας


Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα. Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία. Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi. Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.
Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό CUPRA Born

CUPRA Tavascan: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα


Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το CUPRA Tavascan. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Το CUPRA Tavascan δεν αποτυπώνει απλώς το όραμα του σύγχρονου εξηλεκτρισμού, αλλά επίσης παγκοσμιοποιεί τη μάρκα, μεταφέροντας την CUPRA σε νέες αγορές. Θα λανσαριστεί το 2024.

CUPRA Urban Rebel: Προκαλώντας το κατεστημένο! 


Το 2025 η CUPRA θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια. Το UrbanRebel οδηγείται από το συναίσθημα, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο. Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα. Το αυτοκίνητο με μήκος 4.03m είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Η ελαφριά σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226 HP (166 kW) και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 km/h σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 km. Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το CUPRA UrbanRebel θα κυκλοφορήσει το 2025. Η παραγωγή σχεδιάζεται στο Martorell, με την επιφύλαξη της έγκρισης του προγράμματος Strategic Project for Economic Recovery and Transformation (στα ισπανικά, PERTE) για το ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα (στα ισπανικά, VEC).

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...