Χαμόγελο του Παιδιού & Continental: Μαθήματα οδικής ασφάλειας σε παιδιά 7-17 ετών

Τη σημασία της εταιρικής ευθύνης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στην Ελλάδα προωθεί η Continental, μέσω των δράσεων «Συμβάλλω ασφαλώς».

  • -
  • -

Από το 2012, η Continental στηρίζει αδιάλειπτα το «Χαμόγελο του Παιδιού», καλύπτοντας, απολύτως δωρεάν, τις ανάγκες όλων των οχημάτων του Οργανισμού (επιβατικά, ασθενοφόρα, μικρά λεωφορεία, βαν) σε ελαστικά, ώστε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ασφαλείς μεταφορές, κατά τις μετακινήσεις τους.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι, με στοιχεία του 2020 και με βάση την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εθνικό Προφίλ Οδικής Ασφάλειας , η Ελλάδα είναι 7η από τις 27 χώρες της ΕΕ, όσον αφορά στους θανάτους από τροχαία, ανά εκατομμύριο κατοίκους και, παράλληλα, παρουσιάζει χειρότερες επιδόσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στην οδήγηση με απόσπαση προσοχής και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επιπλέον, το 2020, στην Ελλάδα σκοτώθηκαν 584 πολίτες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ, τα τελευταία 10 χρόνια, οι θάνατοι από τροχαία αυξήθηκαν περισσότερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο θανάτων στην ΕΕ.

ky

Η ημερίδα και η εκπαίδευση των παιδιών

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, η EMA AE – Continental ελαστικά διοργάνωσε ημερίδα μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, για 20 παιδιά και εφήβους του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-17 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη. Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης, υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε δωρεάν τις υποδομές και το προσωπικό του Πάρκου, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

ky

Τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν από το έμπειρο εκπαιδευτικό και εγκεκριμένο προσωπικό και έλαβαν ολοκληρωμένη θεωρητική ενημέρωση, σε σήματα και βασικούς  κανόνες του Κ.Ο.Κ. Στη συνέχεια, συμμετείχαν, φορώντας πάντα κράνη και ζώνες ασφαλείας, σε μια προσομοίωση πραγματικής οδήγησης μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και ποδηλάτων, σε συνθήκες οδικής κυκλοφορίας πόλης, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες. Η διαδρομή που τα παιδιά οδήγησαν ήταν αρκετά απαιτητική, καθώς περιλάμβανε κυκλοφοριακούς κόμβους με διασταυρώσεις, φωτεινούς σηματοδότες, διάφορα εμπόδια και διαβάσεις πεζών! Η ημέρα έκλεισε με  προσφορά γεύματος και δώρων στα παιδιά. Επίσης, ο Δήμος Θέρμης έλαβε από την EMA AE – Continental Ελαστικά ένα καινούργιο ποδήλατο και έξι παιδικά ποδηλατικά κράνη, ως δώρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στις 3.6.23, τα οποία προσφέρθηκαν με κλήρωση στους πολίτες του Δήμου.

Δείτε επίσης: Υπάρχει πρόστιμο για τα φιμέ τζάμια;

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η 2η φορά που η EMA AΕ  - Continental ελαστικά αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία για τα παιδιά του Χαμόγελου, αφού, στις 2.11.19, διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση για 20 παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-14 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Αττική. Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, “Jumicar”, στη Νέα Μάκρη Αττικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...