Ποια λάστιχα επιλέγουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων του κόσμου;

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα ενός αυτοκινήτου και γι’ αυτό η πλειοψηφία των μεγαλύτερων κατασκευαστών επιλέγουν την παρακάτω εταιρεία.

  • -
  • -

Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκίνητου με την άσφαλτο, οπότε δεν χρειάζεται να σημειωθεί πόσο μεγάλη είναι σημασία τους στη συνολική συμπεριφορά και στην ασφάλεια που παρέχει το αυτοκίνητο. Όσο κι αν έχει εξελιχθεί ένα όχημα από τον κατασκευαστή του, όλα κρίνονται από το πως αλληλεπιδρά με την επιφάνεια στην οποία κινείται, και σε αυτό τα ελαστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο. Οι κατασκευαστές χρειάζονται ελαστικά που πετυχαίνουν κορυφαία απόδοση σε κάθε τομέα, και είναι ικανά να αναδείξουν τα αυτοκίνητά τους. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου χρησιμοποιούν ελαστικά της Continental.

Η Continental κατασκευάζει ελαστικά για κάθε χρήση, για αυτοκίνητα κάθε τεχνολογίας και κατηγορίας μεγέθους. Βασικός στόχος είναι ο σχεδιασμός ελαστικών που συνδυάζουν ιδανικά ασφάλεια, απόδοση και άνεση. Κι αυτό ισχύει τόσο για αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με θερμικούς κινητήρες, όσο και για αμιγώς ηλεκτρικά. Για τα ηλεκτρικά οχήματα, εκτός από την απόδοση στο φρενάρισμα και τα καλά χαρακτηριστικά χειρισμού, βασικά ζητούμενα είναι η αύξηση του χιλιομετρικού ωφέλιμου, η μείωση του εσωτερικού θορύβου και της αντίστασης κύλισης. Γι' αυτό τον λόγο, σήμερα, σχεδόν όλα τα προϊόντα της Continental έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας τους.

2

Δεν αποτελεί μυστικό μάλιστα ότι τον τελευταίο χρόνο, 9 στους 10 κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, με τον πιο μεγάλο όγκο παραγωγής παγκόσμια, επέλεξαν ελαστικά Continental ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) στα μοντέλα τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν premium μάρκες όπως η Tesla, η Porsche και η Mercedes-Benz, αλλά και mainstream κατασκευαστές όπως η Ford και η Kia, ενώ δεν έλειψαν και πιο νέες ηλικιακά εταιρείες, όπως η BYD.

3

Γιατί καταλήγουν στην Continental οι κατασκευαστές;

Η ανάπτυξη ελαστικών ΟΕ είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Συνήθως η Continental χρειάζεται 3-4 χρόνια από τη στιγμή που θα λάβει το αίτημα από τον κατασκευαστή για να δημιουργήσει το ιδανικό ελαστικό για εκείνον, μέχρι τη στιγμή που θα λανσαριστεί. Το αποτέλεσμα φυσικά πρέπει να αριστεύει σε όλους τους τομείς όπως είναι η ασφάλεια, η αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου. Βέβαια, αυτά είναι τα στοιχεία που ζητούν οι κατασκευαστές σήμερα. Πριν από 20 ή 30 χρόνια οι απαιτήσεις διέφεραν αρκετά, όμως η ικανότητα της Continental να γνωρίζει ποιες είναι αυτές, είναι που την έκανε ανέκαθεν να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ’80 η αντίσταση κύλισης και η κατανάλωση καυσίμου έπαιζαν δευτερεύοντα ρόλο, όμως αυτό έχει αλλάξει ριζικά σήμερα.

4

Αφού αναπτυχθεί το ελαστικό που ζητούν οι κατασκευαστές, η Continental πραγματοποιεί αμέτρητες δοκιμές εντός εργαστηρίου, αλλά και σε φυσικές πίστες δοκιμών. Στόχος είναι πάντα η υπέρβαση των στάνταρ που έχουν τεθεί, είτε αυτό αφορά το επίπεδο θορύβου, την αντίσταση κύλισης ή τις επιδόσεις γενικότερα. Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει όχι μόνο να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των αγοραστών, αλλά να χτίσει και το όνομα που έχει σήμερα ως ο προμηθευτής των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα για την Continental και ανακαλύψτε την γκάμα ελαστικών της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...