Διακοπές με αυτοκίνητο σε πλοίο: Πόσο ακριβότερες είναι το 2023;

Με τις τιμές για διαμονή και τα εισιτήρια να έχουν φτάσει στα ύψη βλέπουμε πόσο ακριβότερες θα πληρώσουμε τις φετινές διακοπές… πριν καν φτάσουμε.

  • -
  • -

Το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται ακόμη πιο δύσκολο από το προηγούμενο, από οικονομικής πλευράς. Οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και ειδικά στα εισητήρια αεροπλάνων και πλοίων, έχουν προβληματίσει μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών. Από την στιγμή που πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να χαλαρώσουν σε κάποιο ελληνικό νησί, είναι ευκαιρία να δούμε πόσο θα πονέσει η τσέπη τους.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ακόμη μία φορά είναι ακριβότερα. Ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο για να μεταβεί είτε στην Κρήτη, είτε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, είτε στις Σποράδες, θα χρειαστεί να καταβάλλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Και φυσικά δεν μιλάμε για ακριβές επιλογές σε εισιτήρια αλλά για την οικονομικότερη διαθέσιμη επιλογή.

Θέλοντας να δώσουμε μια απάντηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ψάξαμε πόσο κοστίζει φέτος ένα ταξίδι 2 ενηλίκων με ένα αυτοκίνητο σε 5 δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για τους οποίους είχαμε κάνει την ίδια έρευνα και το 2022. Οι υπολογισμοί που κάναμε έγιναν, όπως είπαμε, με βάση την οικονομική θέση και την πιο προσιτή επιλογή τιμής εισιτηρίου όσον αφορά στις ώρες αναχώρησης και επιστροφής, χωρίς καμπίνα. Οι τιμές που αναγράφουμε αφορούν τον χρόνο που πραγματοποιήθηκε η αναζήτηση και δεν αποκλείεται να αλλάξουν το επόμενο διάστημα από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

ploio

Ας δούμε αναλυτικά, πόσο κοστίζει αλλά και πόσο κόστιζε ένα χρόνο πριν το ταξίδι με πλοίο σε Χανιά Κρήτης, Πάρο, Τήνο, Σκιάθο και Σέριφο. Σημείο αναχώρησης σε κάθε περίπτωση εκτός της Σκιάθου είναι το λιμάνι του Πειραιά.

Χανιά: +13 €

Όπως και πέρυσι, φεύγεις το βράδυ με Blue Star Ferries αλλά τώρα επιστρέφεις κιόλας με την ίδια εταιρεία. Η διάρκεια ταξιδιού για να φθάσεις στα Χανιά είναι 9 ώρες και για να επιστρέψεις 8 ώρες και 30 λεπτά. Δύο ενήλικες για το πήγαινε – έλα θα πληρώσουν πλέον 167 €, δηλαδή 83,5 € έκαστος. Το αυτοκίνητο κοστίζει 79 € για να πας και 79 € για να γυρίσεις. Συγκριτικά με πέρυσι αν και τα εισιτήρια των επιβατών βγαίνουν φθηνότερα, η αρκετά υψηλότερη τιμή για το αυτοκίνητο (79 από 68) ανεβάζει ελαφρά το συνολικό κόστος από τα 312 που ήταν στα 325 €.

Πάρος: +39 €

Επιλέγοντας αντίστοιχα δρομολόγια με πέρυσι λόγω κόστους, αναχωρείς με Blue Star Ferries νωρίς το πρωί και επιστρέφεις με το ίδιο πλοίο επίσης πρωί. Η διάρκεια ταξιδιού είναι 4 ώρες. Το κόστος για δύο ενήλικες επιβάτες ανέρχεται στα 200 € (+18 €). Το επιβατικό ΙΧ είναι στα 232 € (+21 €) και το συνολικό ταμείο πλέον στα 432 €.

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση βενζίνης

Τήνος: +29 €

Το δρομολόγιο αναχώρησης είναι με Blue Star Ferries το πρωί και η επιστροφή με το ίδιο βαπόρι το μεσημέρι. Η διάρκεια του ταξιδιού ανέρχεται στις 4 ώρες και 45 λεπτά. Δύο ενήλικες φέτος καλούνται να πληρώσουν 196 € (+14 €) για το πήγαινε – έλα. Το αυτοκίνητο με επιστροφή είναι στα 220 € (+15€) και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 416 €.

Σκιάθος: +30 €

Στο δημοφιλές νησί των Σποράδων επιλέξαμε για λιμάνι αναχώρησης τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά με Magic Sea Ferries. Τα εισιτήρια για δύο ενήλικες κοστίζουν με επιστροφή 156 € (+18€) και το αυτοκίνητο 158 € (+12€). Το σύνολο φέτος ανέρχεται στα 314 €.

Σέριφος: +17,5 €

Τέλος, για Σέριφο επιλέξαμε να αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί με Sea Jets όπου το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και να επιστρέψουμε με Aegean Sea Lines όπου η διαδρομή είναι στις 3 ώρες και 50 λεπτά. Τα εισιτήρια για δύο επιβάτες κοστίζουν 197,40 € (+10€) και για το αυτοκίνητο 149,70 € (+7,5 €). Σύνολο 347,10 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...