Πάσχα στη Λευκάδα: Τι θα πληρώσεις για διόδια-βενζίνη;

Φανταστικό νησί για διακοπές που δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι για να φτάσεις και με αμέτρητα μέρη για να δεις. Τι θα σου κοστίσει για να πας;

  • -
  • -

Η Λευκάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές, είτε μιλάμε για το Πάσχα, είτε για καλοκαίρι, ακόμη και τα τριήμερα! Το διάσημο νησί του Ιονίου Πελάγους διαθέτει πολλές ομορφιές, προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου και υποδέχεται τους επισκέπτες έχοντας πολλές προτάσεις για καλό φαγητό ή νυχτερινή διασκέδαση.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά όμως, η Λευκάδα είναι και εύκολα προσβάσιμη. Δεν χρειάζεται να μπεις σε αεροπλάνο ή πλοίο για να φτάσεις. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα νησιά, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς οδηγώντας και μόνο! Η Ολυμπία Οδός και η Ιόνια Οδός συνδέουν το νησί με την Αθήνα. Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονους αυτοκινητόδρομους, άνετους στην οδήγηση και πάνω από όλα, ασφαλείς. 

ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Ένα μικρό επαρχιακό κομμάτι που περνάει μέσα από τη Βόνιτσα ενώνει τον αυτοκινητόδρομο με τη γέφυρα της Λευκάδας, η οποία με τη σειρά της σε βγάζει κατευθείαν στο πανέμορφο νησί. Το συνολικό ποσό διοδίων που θα κληθεί να πληρώσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο (μόνο για να πάει, χωρίς την επιστροφή) είναι 32,05€ με βάση τους τιμοκαταλόγους που ισχύουν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθμός Ελευσίνας: 2,10€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,80€
  • Σταθμός Κιάτου: 2,30€
  • Σταθμός Ελαιώνα: 3,30€
  • Σταθμός Ρίου: 2,30€
  • Σταθμός γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: 13,70€
  • Σταθμός Κλόκοβας: 3,00€
  • Σταθμός Αγγελοκάστρου: 3,55€

Όπως βλέπουμε από τις τιμές, το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο σταθμός στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Τα 13,70€ που θα κληθείτε να πληρώσετε μπορούν να γίνουν 6,50€ αν περάσετε απέναντι με καραβάκι από το πορθμείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Το καλοκαίρι έχουν δρομολόγια ανά 20 λεπτά (την ημέρα) και ανά 45 λεπτά το βράδυ (23:00-07:00).

Η απόσταση, το κόστος

Από το κέντρο της Αθήνας η απόσταση μέχρι τη Λευκάδα είναι κάτι λιγότερο από 360 χιλιόμετρα. Καλύπτονται μέσα σε περίπου 4 ώρες. Με ένα τυπικό επιβατικό αυτοκίνητο, που χρειάζεται περίπου 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες ταξιδιού, το καύσιμο θα σας στοιχίσει περίπου 45€, υπολογίζοντας τιμή 1,85 € το λίτρο. Μαζί με τα διόδια των 32,05€ βγάζουμε μια «σούμα» των 77€ για τη μια διαδρομή (για να φτάσεις μόνο στη Λευκάδα). Το κόστος είναι λογικό και τα μαγευτικά τοπία που θα βρεις στο νησί δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο για παράπονα. Ιδανικά, αν μιλάμε για παρέα τεσσάρων ατόμων το κόστος πέφτει λίγο κάτω από τα 20€ ανά «κεφάλι».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...