BMW M4 πιάνει τα 300 km/h στην εθνική οδό - Δείτε το video

Η BMW M4 CSL είναι κατασκευασμένη για υψηλές επιδόσεις και συγκινήσεις, και τι καλύτερο μέρος για να δοκιμάσεις τα όριά της, από μια εθνική χωρίς όρια ταχύτητας!

  • -
  • -

Η BMW M4 CSL είναι σίγουρα ένα ονειρικό αυτοκίνητο για τους εραστές της ταχύτητας, ωστόσο δεν είναι πολλά τα μέρη όπου μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρον οι δυνατότητές της. Ένα από αυτά είναι σίγουρα οι γερμανικές εθνικές οδοί, οι γνωστές Autobahn, σε πολλά τμήματα των οποίων δεν υπάρχει ανώτατο όριο ταχύτητας.

Η επίσημη τελική ταχύτητα της M4 CSL είναι 307 km/h, και μια Autobahn είναι ένα μέρος στο οποίο μπορεί να δει κάποπιος αυτό το νούμερο στην πράξη. Αυτό επιχείρησε και ο οδηγός στο παρακάτω video. Δεν πέτυχε ακριβώς τον στόχο του, πιάνοντας τελικά... «μόνο» 292 km/h πραγματικά (300 στο κοντέρ), ενώ για την επιτάχυνση 100-200 km/h χρειάστηκε μόλις 6,6".

Δείτε το video:

Βασικά χαρακτηριστικά της M4

Η ειδικά σχεδιασμένη μονάδα ισχύος της M4 CSL βασίζεται στο ίδιο υψηλόστροφο, εξακύλινδρο, εν σειρά μοτέρ με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που συναντάμε στην αγωνιστική M4 GT3. Τα πλούσια αποθέματα απόδοσης του, επέτρεψαν μία σημαντική αύξηση της ισχύος χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της σταθερότητας ή της αντοχής. Κλειδί σε αυτή την ενίσχυση της ισχύος ήταν η αύξηση στη μέγιστη πίεση πλήρωσης των δύο mono-scroll υπερσυμπιεστών από 1,7 bar σε 2,1 bar και οι ειδικές για το μοντέλο προσαρμογές στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα. Ο κινητήρας πλέον αποδίδει 550 ίππους και 650 Nm ροπής μεταξύ 2.750 και 5.950 rpm. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης των 40 ίππων σε σχέση με την M4 Competition.

m4

Οι αλλαγές στο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης πολύ ελαφρών κεραμικών φρένων M Carbon και ειδικών ζαντών ελαφρού κράματος, ελατηρίων και γονάτων, μείωσαν το βάρος κατά 21 επιπλέον κιλά. Η μείωση της ποσότητας ηχομονωτικού υλικού και η μετάβαση σε εξαιρετικά ελαφριά ηχομόνωση εξοικονόμησε περίπου 15 κιλά, ενώ η χρήση εξαρτημάτων από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), αφαίρεσε περίπου έντεκα κιλά. Για παράδειγμα, πλέον της οροφής από CFRP, το καπό και το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ της BMW M4 CSL είναι επίσης διαμορφωμένα από αυτό το high-tech υλικό, όπως και η κεντρική κονσόλα του. Ακόμα, ένα πίσω σιλανσιέ από τιτάνιο, εξοικονομεί πάνω από τέσσερα κιλά βάρος από το σύστημα εξαγωγής. Λεπτομερείς τροποποιήσεις σε τομείς όπως η μάσκα νεφρών BMW, τα πίσω φώτα, τα πατάκια δαπέδου και ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, εξοικονομούν ακόμα τέσσερα κιλά.

Σε τι διαφέρει το σαλόνι της έκδοσης CSL

Στο εσωτερικό, το μοντέλο διαθέτει δύο ελαφριά καθίσματα M Carbon full bucket σχεδιασμένα για οδήγηση σε πίστα. Δεν διαθέτουν οσφυϊκή υποστήριξη, δυνατότητα ρύθμισης ισχύος και θέρμανση, αλλά η BMW προσφέρει θερμαινόμενα μπάκετ καθίσματα M Carbon με πλήρη ισχύ προσαρμογής ως επιλογή χωρίς κόστος. Δεν υπάρχουν πίσω καθίσματα.

Διαβάστε επίσης: Η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW στην ιστορία

Οι οπτικές βελτιώσεις της BMW M4 CSL έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις, έχοντας κατά νου τη μέγιστη δυνατότητα ψύξης και τη δημιουργία κάθετης δύναμης. Τα κυκλώματα ψύξης υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας εξασφαλίζουν βέλτιστες θερμοκρασίες λειτουργίας κατά την οδήγηση στο δρόμο και στην πίστα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...