Ο αυτοκινητόδρομος φάντασμα της Γερμανίας– 10 χρόνια δεν έχει περάσει αμάξι

Ο μήκους 17,6 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομος στη Γερμανία, κατασκευάστηκε το 2014 και έκτοτε δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!

  • -
  • -

Ο λόγος γίνεται για τον αυτοκινητόδρομο Α4, τμήμα του οποίου κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο, η απόφαση επέκτασης ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε γρήγορα τα σχέδια με αποτέλεσμα ο νεότευκτος δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

Θύμα» της τοπικής εξόρυξης άνθρακα

Ο αυτοκινητόδρομος φάντασμα, βρίσκεται κοντά στο Kέρπεν στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και έπεσε «θύμα» ουσιαστικά της τοπικής εξόρυξης άνθρακα στο υπαίθριο ορυχείο Χάμπαχ.

Η συνεχής επέκταση του ανθρακωρυχείου, κατήργησε για την ακρίβεια το κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου Α4, με αποτέλεσμα ο δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ. Αντί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αφέθηκε στην τύχη του με την Φύση, να αναλαμβάνει την αποκατάσταση της τάξης… Πέραν των στοιχείων της Φύσης δημιουργήθηκε και ένα μικρό ηλιακό πάρκο με φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 750 kW.

Δεδομένου επίσης, ότι η λειτουργία του ορυχείου δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι το 2040, το ενδεχόμενο τα 17,6 χιλιόμετρα του Α4 της γερμανικής Autobahn να ενταχθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας θεωρείται απίθανο.

Δείτε ακόμα: Περιττό το όριο ταχύτητας στην Autobahn για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επιπλέον μετά το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, η περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η εξόρυξη θα πλημμυρίσει με νερό προκειμένου να δημιουργηθεί η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Γερμανίας, μετά τη λίμνη της Κωνστάντζα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Λιχτενστάιν και καταλαμβάνει 536 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...