Video: Τι κάνουν οι Γερμανοί οδηγοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου;

Ο εντυπωσιακός τρόπος που… αδειάζει ο δρόμος στο άκουσμα της σειρήνας, πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

  • -
  • -

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η οδηγική παιδεία που υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι αδύνατο να εντοπιστεί στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι μια από εκείνες που πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα, ειδικά εκεί που η παιδεία στους δρόμους ταυτίζεται με το κομμάτι της ανθρωπιάς. Η άμεση επέμβαση ενός ασθενοφόρου είναι απαραίτητη για να εξυπηρετήσει σωστά τον σκοπό του.

Μερικά μόνο λεπτά ίσως είναι κρίσιμης σημασίας για έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την κίνηση που επικρατεί εκείνη την ώρα στους δρόμους. Οπότε, οι οδηγοί οφείλουν να εξυπηρετήσουν με κάθε τρόπο την άμεση δημιουργία χώρου για το όχημα έκτακτης ανάγκης. Την ώρα λοιπόν που στην Ελλάδα, σε περιπτώσεις συμφόρησης καταπατάμε τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και καλύπτουμε κάθε ίχνος οδοστρώματος, στη Γερμανία όλα είναι αλλιώς.

Ασθενοφόρο ανοίγει δρόμο στην κίνηση

όσο πυκνή κι αν είναι η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, οι Γερμανοί οδηγοί αμέσως βρίσκουν τρόπο να κάνουν χώρο για να περάσει το ασθενοφόρο. Τα αυτοκίνητα… χωρίζονται στα δύο όπως χώρισε ο Μωυσής την Ερυθρά Θάλασσα, εξυπηρετώντας τη γρήγορη κίνησή του. Ελάχιστοι «πιάστηκαν στον ύπνο» και δεν πρόλαβαν να βρουν έγκαιρα έναν χώρο προκειμένου να φύγουν από τη μέση, όμως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα απομακρύνθηκαν από τη λωρίδα του ασθενοφόρου.

Δείτε ακόμη: Κάναμε ρεπορτάζ στη ΛΕΑ - Έκλειναν τα ασθενοφόρα, τους πήραν τις πινακίδες

Το παρακάτω video είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας δείξει τι πραγματικά πρέπει να κάνουμε όταν ακούμε τη σειρήνα του ασθενοφόρου. Εκείνη τη στιγμή, το μοναδικό που έχει σημασία είναι να περάσει γρήγορα το όχημα άμεσης επέμβασης, όπως θα θέλαμε να γινόταν αν υπήρχε κάποιος δικός μας άνθρωπος μέσα. Το στιγμιότυπο είναι αρκετά παλιό, όμως δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία.

Δείτε το και… παραδειγματιστείτε, για την επόμενη φορά που θα ακούσετε σειρήνα στο δρόμο:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...