Αναρχικοί βάζουν φωτιές σε Tesla!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους Superchargers φορτιστές της Tesla έχουν βάλει στόχο ομάδες αναρχικών, οι οποίοι βάζουν φωτιές ως... πράξη αντίστασης.

  • -
  • -

Με την Tesla και τον Elon Musk τα έχουν βάλει οι αναρχικοί στην Γερμανία, οι οποίοι θεωρούν καλή ιδέα να βάλουν φωτιά στα αυτοκίνητα με το σήμα της αμερικανικής μάρκας και στους ταχυφορτιστές του δικτύου Superchargers.

Οι αναρχικοί ανέβασαν σχετική ανακοίνωση στο γερμανικό de.indymedia.org, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τους εμπρησμούς. Εκεί αναφέρουν τα περιστατικά τα οποία προκάλεσαν και καλούν τον κόσμο σε περαιτέρω ενέργειες «αντίστασης».

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cfede18d88be060a4c752c839ada3ef2.jpg

Πόσα αυτοκίνητα και πόσους ταχυφορτιστές της Tesla έκαψαν οι αναρχικοί;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γερμανών αναρχικών τις προηγούμενες μέρες έκαψαν δύο αυτοκίνητα μάρκας Tesla, ενώ την ίδια μοίρα έβαλαν φωτιά και σε δύο ταχυφορτιστές της εταιρείας. Εκτός από την ανάληψη της ευθύνης, η ανακοίνωση αναφέρει και την διαδικασία που ακολούθησαν για να πετύχουν τους εμπρησμούς.

Δείτε ακόμα: Πόσο συχνά παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Οι αναρχικοί της Γερμανίας αναφέρουν ως βασική αφορμή για αυτές τις έκνομες ενέργειες τη χρήση του Starlink από στρατούς σε ενεργές πολεμικές συγκρούσεις, όπως στην Ουκρανία και στη Γάζα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/30058735f4cb07ea9372dff7a87afafc.jpg

«Πράσινος καπιταλισμός» και Sentry Mode

Επιπλέον, οι αναρχικοί κάνουν λόγο ότι το εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Βερολίνο προκαλεί πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους θα ενταθούν σημαντικά λόγω της σχεδιαζόμενης επέκτασης της παραγωγικής μονάδας.

Ακόμα, θεωρούν ότι η Tesla είναι σύμβολο του «πράσινου καπιταλισμού» με τον οποίο είναι αντίθετοι, ενώ εκφράζουν και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας μπορούν να κάνουν καταγραφή του περιβάλλοντος τους, όταν είναι ενεργοποιημένο το «Sentry Mode».

Καταδικαστέες οι ενέργειες των Γερμανών αναρχικών

Φυσικά, ενέργειες οι οποίες αφορούν φθορά ξένης περιουσίας είναι απόλυτα καταδικαστέες και δεν πρέπει να ενθαρρύνονται σε καμία περίπτωση, ενώ κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο δεν είναι αρκετό για να τις δικαιολογήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...