Πρόστιμο-φωτιά 20.000 € σε τέσσερα TAXI – Δείτε τι έκαναν

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι των Αρχών στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί της Αττικής, με τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

  • -
  • -

Από 5.000 ευρώ έκαστος ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε τέσσερις οδηγούς ταξί, λόγω εξαπάτησης των πελατών και φοροδιαφυγής. Αμφότεροι, διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους να έχουν παρέμβει στη λειτουργία του ταξιμέτρου με σκοπό να αποσπάσουν περισσότερα κέρδη.

Όλοι οι παραβάτες εντοπίστηκαν στην Αττική και τα στοιχεία τους είναι αναρτημένα στην ενότητα «Διοικητικά Πρόστιμα» της Περιφέρειας. Ειδικότερα, στον πρώτο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει έναρξη βάρδιας εκμεταλλευτή για την μέρα εκείνη, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις, παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά. Του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 €.

Στον δεύτερο, διαπιστώθηκε ότι είχε επέμβει με ειδική συνδεσμολογία: καλωδίωση η οποία ξεκινούσε πίσω από το ταξίμετρο και οδηγούσε κάτω από το τασάκι το οποίο είχε στην αριστερή του πλευρά τρύπα η οποία κατέληγε σε διακόπτη «ON/OFF». Σε δοκιμαστική λειτουργία του ταξιμέτρου διαπιστώθηκε πως, όταν ο διακόπτης βρισκόταν σε θέση «OFF» δεν έδινε εντολή το ταξίμετρο στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα τι μη εκτύπωση της νόμιμης απόδειξης. Η ανωτέρω επέμβαση γίνεται σκόπιμα, για να μην εκδίδονται νόμιμες αποδείξεις , γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον τεχνικό ταξιμέτρων. Του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 €.

Διαβάστε επίσης: Η αστυνομία πήρε για πάντα το δίπλωμα από οδηγό ταξί – Γιατί;

Έκλεβαν με μαγνήτη στην πλακέτα

Οι άλλοι δύο τιμωρήθηκαν επίσης με πρόστιμο 5.000 €, καθώς είχαν επέμβει σκόπιμα στην ηλεκτρονική πλακέτα του φορολογικού μηχανισμού με πρόσθετο μαγνητικό μηχανισμό με αποτέλεσμα με την επαφή του μαγνήτη στην πλακέτα του φορολογικού μηχανισμού να επανεκδίδεται η προηγούμενη απόδειξη και όχι η τρέχουσα και να φοροδιαφεύγουν, ενώ είχαν παραβιάσει και την μολυβοσφραγίδα, τοποθετώντας μολυβοσφραγίδα που δεν ανήκει σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...