Κίνδυνος για χιλιάδες οδηγούς Ταξί – Έρχεται πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Οι οδηγοί Ταξί στην Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα με τη νέα νομοθεσία. Ειδάλλως, θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο.

  • -
  • -

Από σήμερα 1 Απριλίου, επιχειρηματίες από 35 κλάδους που μέχρι στιγμής εξαιρούνταν, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με κάρτα. Ανάμεσα σε αυτούς που πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα ανέπαφων πληρωμών με χρήση κάρτας (POS) είναι και οι οδηγοί Ταξί.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές δεν πρέπει να αμελήσουν την απόφαση, καθώς, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην αγορά από κοινά συνεργεία της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πόσο είναι το πρόστιμο

Οι επαγγελματίες που δεν διαθέτουν τερματικό αποδοχής καρτών και δέχονται μόνο μετρητά από τους επιβάτες, κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, όσοι είναι υποχρεωμένοι να συνδέσουν το τερματικό με την ταμειακή μηχανή έχουν προθεσμία να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, δηλαδή έως σήμερα ή μέχρι την 30η Απριλίου. Σε όποιον δεν συμμορφωθεί, θα επιβάλλεται επίσης πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

taxi pos

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό Hyundai Kona Ταξί - Κάτω από 14.000 ευρώ η τιμή του

Πότε μειώνεται στο μισό το πρόστιμο των 1.500 ευρώ;

  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής, προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.
  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...