Τεράστια φωτιά στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Φλόγες δεκάδων μέτρων ξεπηδούσαν από το Tesla Gigafactory του Βερολίνου, με την πυροσβεστική να μάχεται για να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

  • -
  • -

Συναγερμός σήμανε στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τμήμα των εγκαταστάσεων. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Gigafactory επιχείρησε να περιορίσει τη φωτιά, αλλά σε ελάχιστα λεπτά οι φλόγες ξεπηδούσαν από παντού, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη συνδρομή των πυροσβεστών του δήμου Grünheide.

factory

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η φωτιά ξέσπασε σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν χάρτινες συσκευασίες και ξυλεία. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις, με 50 πυροσβέστες και οχήματα να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Τουλάχιστον 800 κυβικά μέτρα χαρτιού, χαρτονιού και ξύλου κάηκαν στην εγκατάσταση ανακύκλωσης του εργοστασίου.

factory

Η ομάδα περιβαλλοντολόγων της περιοχής ζήτησε την άμεση διακοπή της λειτουργίας όλου του Gigafactory μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες της πυρκαγιάς και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή προστασίας των υδάτων. Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Steffen Schorcht, ανέφερε ότι οι χειρότεροι φόβοι τους έγιναν πραγματικότητα. Ο ίδιος άνθρωπος, νωρίτερα μέσα στον χρόνο, είχε καλέσει τις τοπικές Αρχές να κλείσουν το εργοστάσιο λόγω διαρροής χρωστικών ουσιών.

factoryΔείτε εδώ πως οι Γερμανοί αναγκάζουν την Tesla να αλλάξει το Autopilot

Όσο για την Tesla, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με την πυρκαγιά στο Gigafactory του Βερολίνου. 

πηγή: electrek.co

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...