Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο κατασκευάζει 1 αυτοκίνητο ανά 45 δευτερόλεπτα

Το νέο Gigafactory που θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του σε γερμανικό έδαφος δημιουργεί νέα δεδομένα στην ταχύτητα παραγωγής αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο. Πρόσφατα, περισσότερα από 9.000 άτομα είδαν από κοντά το Gigafactory και περιηγήθηκαν σε αυτό, με την Tesla να ζητά ειδική εξαίρεση από τα μέτρα κατά του Covid-19. Τα στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν όμως, είναι οι δυνατότητες παραγωγής του νέου εργοστασίου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Elon Musk.

Ο CEO της Tesla αποκάλυψε ότι με εικοσιτετράωρη λειτουργία, επτά ημέρες την εβδομάδα και στο 75% των δυνατοτήτων του, το Gigafactory στο Βερολίνο μπορεί να παράγει 520.000 Tesla Model Y το χρόνο ή αλλιώς, 10.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα. Με τη μέγιστη δυνατή παραγωγή, ο αριθμός ανεβαίνει στα περίπου 700.000 αυτοκίνητα το χρόνο, δηλαδή ένα Model Y ανά 45 δευτερόλεπτα!

Το Gigafactory στο Βερολίνο είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Tesla στην Ευρώπη. Η μάρκα αναφέρει πως χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο για να φτιάξει το πιο φιλικό προς το περιβάλλον και αποδοτικό εργοστάσιο ever, ενώ θα επωμιστεί και την κατασκευή των νέων μπαταριών της εταιρείας.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...