Tesla: Εγκαίνια για το Gigafactory στο Βερολίνο – Πόσα αυτοκίνητα κατασκευάζει

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της Tesla ανοίγει τις πύλες της. Την κορδέλα θα κόψει ο Elon Musk, έχοντας δίπλα του τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.

  • -
  • -

Θεωρείται ένα από τα πλέον προηγμένα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Θα μπορεί να κατασκευάζει 520.000 οχήματα ετησίως ή 10.000 την εβδομάδα στο 75% των δυνατοτήτων του. Στη μέγιστη δυνατή παραγωγή, σε εικοσιτετράωρη λειτουργία, επτά ημέρες την εβδομάδα, ο αριθμός ανεβαίνει στα περίπου 700.000 αυτοκίνητα το χρόνο, δηλαδή ένα όχημα ανά 45 δευτερόλεπτα!

tesla berlin1

Το πολυδιαφημισμένο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο θα εγκαινιαστεί επίσημα αύριο, Τρίτη 22 Μαρτίου, παρουσία του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz, και του CEO της εταιρείας, Elon Musk. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται σε πρώτη φάση μόνο το Model Y, με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της αμερικανικής φίρμας, να είναι αυτός που θα παραδώσει στους πελάτες τα πρώτα ηλεκτρικά SUV.

ΔΕΣ ΠΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Η TESLA

Το Gigafactory κόστισε 5 δις δολάρια και είναι το πρώτο της Tesla στην Ευρώπη. Εκτός από αυτοκίνητα, θα κατασκευάζει σε καθημερινή βάση και μπαταρίες με χωρητικότητα άνω των 50 GWh.

tesla bernin2

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό του Musk έπρεπε να ήταν έτοιμο από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά γραφειοκρατία και περιβαλλοντικές ανησυχίες για την απαλλοτρίωση της απαιτούμενης γης από καθυστέρησαν την ανέγερσή του. Πλέον ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την έναρξη παραγωγής, όπως μαρτυρά και η παρουσία του καγκελάριου της Γερμανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...