Tesla: Οι Γερμανοί την αναγκάζουν να αλλάξει το Autopilot!

Μια από τις πιο διάσημες τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα μοντέλα της Tesla, βρίσκεται στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών.

  • -
  • -

Το Autopilot της Tesla είναι ένα σύστημα που έχει το ίδιο όνομα σε όλο τον κόσμο, όμως οι λειτουργίες του διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τους κανονισμούς που ισχύουν. Η φίρμα έχει δεχθεί πυρά πολλές φορές, κυρίως λόγω του ονόματος. Χρησιμοποιώντας το “Autopilot”, οι χρήστες το ερμηνεύουν ως «αυτόματος πιλότος» και τους δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν χρειάζεται τον οδηγό για να διευθύνει το όχημα. Αυτό φυσικά δεν είναι αλήθεια, ενώ έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα λόγω αυτού του επικίνδυνου λάθους.

Στο στόχαστρο της Γερμανίας το Autopilot

Οι γερμανικές αρχές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις έρευνες για το Autopilot, στις οποίες έχουν εντοπισθεί διάφορες δυσλειτουργίες. Οι επίσημοι φορείς ζητούν από την Tesla να διορθώσει το λογισμικό της και να καταργήσει κάποιες από τις λειτουργίες, προκειμένου το σύστημα να γίνει ασφαλέστερο. Πρόσφατα η Tesla λάνσαρε ένα update για το Autopilot στο οποίο διορθώθηκαν μερικές αστοχίες, όμως αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα «δεν λύνει τελείως το πρόβλημα». Οι αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει το ζήτημα και περιμέονουν ενημέρωση από την Tesla.

Δείτε ακόμη: Καλιφόρνια - H Tesla λέει ψέματα για το Autopilot

Αν και δεν αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες, η ομοσπονδιακή αρχή μηχανοκίνητων μεταφορών λέει ότι η λειτουργία αυτόματος αλλαγής λωρίδας μπορεί να θεωρηθεί έως και παράνομη στην Ευρώπη. Οι χρήστες του Autopilot πάντως, υποστηρίζουν ότι το σύστημα δεν λειτουργεί το ίδιο καλά σε κάθε χώρα. Για την εξέλιξή του, το Autopilot συλλέγει δεδομένα από τα μέρη που κυκλοφορούν περισσότερα Tesla. Στις ΗΠΑ και ειδικότερα, στην Καλιφόρνια, το Autopilot δείχνει τον… καλύτερο εαυτό του, έξω από τις ΗΠΑ όμως δεν λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...