Τι είναι η λειτουργία «φουρκέτας» στο ESP της Toyota Supra;

Η Toyota τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της Supra, με μία λειτουργία η οποία θα αρέσει πολύ σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι της.

  • -
  • -

Η Supra είναι ένα μοντέλο με ξεκάθαρα σπορ προσανατολισμό, όμως η Toyota αποδεικνύει ότι πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να τη βελτιώσει. Η μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιούν οι Ιάπωνες είναι ότι πλέον προσφέρουν το μοντέλο τους και με χειροκίνητο κιβώτιο, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του βάρους κατά 40 κιλά. Μέχρι τώρα όποιος αγόραζε τη Supra έπρεπε να αποδεχτεί ότι είχε μόνο την επιλογή του αυτόματου κιβωτίου.

Αυτό αλλάζει με την τοποθέτηση ενός κιβωτίου iMT έξι σχέσεων στον εξοπλισμό. Το εν λόγω κιβώτιο βελτιστοποιεί τις αλλαγές προς τα επάνω ώστε να γίνονται στην καλύτερη δυνατή στιγμή με βάση τη ροπή του κινητήρα, ενώ όταν πρόκειται για κατέβασμα σχέσης δίνει εντολή να πατηθεί το γκάζι, ώστε να διατηρηθούν ψηλά οι στροφές. Φυσικά αν ο οδηγός έχει την ικανότητα να οδηγεί με την τεχνική «μύτη-τακούνι» ή θέλει να πειραματιστεί προκειμένου να τη μάθει, μπορεί να απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Supra

Με αφορμή την τοποθέτηση του χειροκίνητου κιβωτίου, η Toyota προχωρά σε αλλαγές στη Supra οι οποίες αφορούν και εκείνες που θα εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο.

Η πιο ενδιαφέρουσα από όλες είναι η Hairpin+, η οποία ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ανηφορικό δρόμο με κλίση άνω του 5% και στρίβει σε μία φουρκέτα. Πρόκειται στην ουσία για μία ρύθμιση του ESP με την οποία το σύστημα σταθεροποίησης γίνεται λιγότερο επεβατικό στις παραπάνω συνθήκες, καθώς επιτρέπει την ολίσθηση των τροχών μέχρι ενός σημείου, ώστε να γίνεται πιο απολαυστική η οδήγηση.

Δείτε ακόμα: Πήρε την Toyota Supra για test drive και την έφερε τούμπες!

Άλλες αλλαγές που αφορούν το σύνολο των Supra είναι ότι τα φρένα και οι αναρτήσεις έχουν νέες ρυθμίσεις που εστιάζουν στο fun to drive, τα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης έχουν καλιμπραριστεί εκ νέου με τον ίδιο στόχο, ενώ οι δακτύλιοι των αντιστρεπτικών δοκών τόσο μπροστά όσο και πίσω, έχουν πιο άκαμπτα ελαστικά παρεμβύσματα.

Βλέπεις με άλλο μάτι τη Supra τώρα που βγαίνει και χειροκίνητη;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...