Η αστυνομία πήρε για πάντα το δίπλωμα από οδηγό ταξί – Γιατί;

Δεν έχασε μόνο την άδεια οδήγησης, αλλά και τη δουλειά του. Επιπλέον έλαβε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ.

  • -
  • -

Οι σοβαρές παραβάσεις τιμωρούνται πολύ αυστηρά. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι ξεκάθαρος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι οδηγοί και ειδικά οι επαγγελματίες. Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανάρμοστα και παράνομα, αδιαφορώντας για την οδική ασφάλεια και τους νόμους.

Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη στην Αττική με οδηγό ταξί. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, πρόσφατα συνελήφθη για σοβαρές παραβάσεις ένας 52χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πέρασε τρεις φορές το κόκκινο και ζήτησε επιπλέον χρήματα

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κατηγορείται ότι μεσημβρινές ώρες της 30-3-2022 επιβίβασε δύο πελάτισσες έξωθεν Νοσοκομείου, με προορισμό έτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά την αποβίβαση, απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο. Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από αυτές διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας όχι μία, αλλά τρεις φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Δείτε τον οδηγό ηλεκτρικού ταξί στην Ελλάδα που κάνει 500 km κάθε μέρα

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ περαιτέρω του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ.

Επιπρόσθετα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του δια βίου, συνεπεία της καθ’ υποτροπή – 3 φορές -μέσα σε διάστημα 5 ετών, παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...