10+1 κρίσιμες απαντήσεις για το leasing αυτοκινήτου!

Είτε για ιδιώτες, είτε για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, πάντα υπάρχουν καλοί λόγοι για να επιλέξεις αυτοκίνητο μέσω leasing. Δες εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρονομίσθωση αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα leasing αντιπροσωπεύουν πλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεων νέων οχημάτων στη χώρα μας. Αρχικά οι εταιρείες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ξεκίνησαν να τα επιλέγουν, πλέον όμως αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές μπαίνουν στη διαδικασία να χρονομισθώσουν ένα αυτοκίνητο αντί να το αγοράσουν, θέλοντας να βιώσουν αυτόν τον διαφορετικό τρόπο χρήσης τους χωρίς να είναι οι ιδιοκτήτες.

Μοιραία, αυτή σχετικά νέα μέθοδος απόκτησης και χρήσης ενός αυτοκινήτου, δημιουργεί ερωτηματικά σε όσους μέχρι τώρα γνώριζαν μόνο το παραδοσιακό μοντέλο απόκτησης αυτοκινήτου με αγορά, πληρώνοντας είτε μετρητοίς, είτε με χρηματοδότηση. Μερικές από τις απορίες που εύλογα προκύπτουν είναι οι παρακάτω:

  • Μπορεί να έχει αυτοκίνητο με leasing ένας ιδιώτης;
  • Γίνεται leasing μεταχειρισμένου αυτοκινήτου;
  • Υπάρχουν συμβόλαια leasing χωρίς προκαταβολή;
  • Τι οφέλη έχει η απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου με leasing;
  • Γιατί να επιλέξω leasing για την απόκτηση επαγγελματικού van;
  • Συμφέρει το leasing αυτοκινήτου μια ατομική επιχείρηση;
  • Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να κάνω με ένα αυτοκίνητο leasing;
  • Τι κερδίζω αν επιλέξω plug-in υβριδικό;
  • Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με αυτοκίνητο leasing;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, τις οποίες αναλύουμε παρακάτω.

  • Συμφέρει το leasing αυτοκινήτου τους ιδιώτες;

Φυσικά και υπάρχουν πολλά προγράμματα για leasing αυτοκινήτων από ιδιώτες. Όλες οι εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα επιλογής και εκείνοι απλώς θα πρέπει να ζυγίσουν τα καλά και τα αρνητικά από την κάθε επιλογή. Η τιμή του μισθώματος εξαρτάται από το όχημα που θα επιλέξει κάποιος, ενώ για leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ισχύουν επιπλέον οφέλη από το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών μοντέλων.
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing για ιδιώτες.

  • Leasing μεταχειρισμένου αυτοκινήτου - Πώς γίνεται;

Οι αγοραστές είναι πάντα οι ευνοημένοι όταν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και σε ο,τι αφορά τα αυτοκίνητα, το leasing δεν απευθύνεται μόνο σε καινούργια μοντέλα αλλά και μεταχειρισμένα. Με την αξία του οχήματος να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με ένα καινούργιο αντίστοιχης κατηγορίας, το leasing μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προσφέρεται πλέον από πολλές εταιρείες και σε ανταγωνιστικές τιμές.
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

  • Leasing χωρίς προκαταβολή: Τι επίπτωση έχει στο μίσθωμα;

Όπως γράφουμε και παραπάνω, ο ανταγωνισμός ωφελεί τον καταναλωτή. Όλες οι εταιρείες χρονομίσθωσης έχουν μπει σε μια διαδικασία παροχής ευέλικτων προγραμμάτων και πολλά από αυτά πλέον, δεν απαιτούν καμία προκαταβολή. Όπως είναι λογικό το μηνιαίο μίσθωμα αυξάνεται, ωστόσο σημασία έχει τι βολεύει καλύτερα εκείνον που θα κάνει την χρονομίσθωση.
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing χωρίς προκαταβολή.

  • Όλα τα οφέλη της μίσθωσης Ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δίνει κίνητρα σε όποιον επιλέξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αντί ενός συμβατικού. Στο ίδιο μοτίβο, αυτό ισχύει και αν κάνει leasing κάποιος ένα ηλεκτρικό, αντί ενός συμβατικού. Το δεύτερο σκέλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δίνει τη δυνατότητα λήψης της επιδότησης χωρίς την υποχρέωση εξαγοράς του οχήματος με τη λήξη του συμβολαίου, κάτι που ίσχυε στο πρώτο μέρος του προγράμματος.
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με τα οφέλη του leasing ηλεκτρικού οχήματος.

  • Leasing επαγγελματικού van: Γιατί είναι καλύτερο από την αγορά;

Ο επαγγελματίας αναζητά συνεχώς έναν τρόπο για να κάνει την επιχείρησή του πιο κερδοφόρα ή αλλιώς, να βγάζει περισσότερα χρήματα μειώνοντας όσο γίνεται τα έξοδά του. Με το leasing ενός (ή περισσότερων) επαγγελματικού van υπάρχει όφελος τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό, αφού ο επιχειρηματίας επικεντρώνεται στη δουλειά του και δεν ασχολείται με το όχημα, αναθέτοντας την ευθήνη στην εταιρεία leasing που εμπιστεύθηκε. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing για επαγγελματικά van

  • Συμφέρει το leasing αυτοκινήτου μια ατομική επιχείρηση; 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις μπορεί να χρειάζονται οπωσδήποτε ένα αυτοκίνητο προκειμένου να εργαστούν σωστά, να επισκέπτονται τους πελάτες και να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους. Η πιθανότητα να τους συμφέρει η επιλογή ενός αυτοκινήτου με leasing είναι μεγάλη, ενώ σε περίπτωση που διαλέξουν επαγγελματικό van, εκπίπτει και ο ΦΠΑ, εκτός από το μίσθωμα. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing για ατομικές επιχειρήσεις

  • Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να κάνω με αυτοκίνητο leasing;

Πολλοί θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο leasing αλλά υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζουν. Τα χιλιόμετρα που μπορεί να καλύπτει κάποιος είναι συγκεκριμένα και αν ξεπεραστούν, τότε θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις. Εννοείται ότι ανάλογα με τις ανάγκες, ο μισθωτής μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία που συνεργάζεται και να βρουν τη λύση. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με τα χιλιόμετρα που μπορείς να καλύψεις με αυτοκίνητο leasing

  • Τι κερδίζω αν επιλέξω Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο με leasing; 

Με σκοπό να προωθηθεί η επιλογή φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων, τα κράτη δίνουν πλεονεκτήματα στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά που μπορούν να εκτελέσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα της καθημερινότητας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ρεύμα. Αυτό ισχύει και στην Ελλάδα και υπάρχουν αρκετά κίνητρα για να επιλέξει κανείς ένα PHEV, ενώ παράλληλα βιώνει την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης χωρίς περιορισμούς στην αυτονομία του. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing plug-in υβριδικών αυτοκινήτων

  • Leasing επαγγελματικού βαν: Σύγκριση μίσθωσης και αγοράς 

Ο επαγγελματίας ενδιαφέρεται για ένα αυτοκίνητο που θα τον βοηθήσει να κάνει τη δουλειά του, αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας σχετικά με τα επαγγελματικά βαν, εξετάζουμε την περίπτωση χρονομίσθωσης ενός τέτοιου ή την αγορά του, φτάνοντας σε ένα συμπέρασμα αναφορικά με το κόστος που θα πληρώσει ο χρήστης σε κάθε περίπτωση. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με το leasing επαγγελματικού βαν και τι συμφέρει περισσότερο

  • Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με αυτοκίνητο leasing; 

Τα απρόοπα είναι μέρος της ζωής. Το ίδιο και τα ατυχήματα στους δρόμους. Όσο δυσάρεστη κι αν είναι μια τέτοια εμπειρία, δεν αποκλείεται να τη ζήσουμε, οπότε θα πρέπει να γνωρίζουμε από πριν τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση που μας συμβεί. Αναφέρουμε αναλυτικά τι γίνεται σε περίπτωση που εμπλακείτε σε τρακάρισμα με leasing αυτοκίνητο, για να τα γνωρίζετε και να μη ψάχνεστε τη δύσκολη εκείνη στιγμή, που σίγουρα δεν θα έχετε καθαρό μυαλό. 
Μάθετε εδώ τα πάντα σχετικά με ένα ατύχημα που μπορεί να προκύψει ενώ οδηγείτε αυτοκίνητο leasing

  • Μπορεί ένας νέος οδηγός να αποκτήσει αυτοκίνητο leasing;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...