Leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Τώρα, επιδότηση χωρίς εξαγορά!

Πλέον η χρονομίσθωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για χρήση ως εταιρικό γίνεται πολύ πιο συμφέρουσα, χάρη στις τροποποιήσεις του νέου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

  • -
  • -

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο μόνος τρόπος να πάρεις την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αποκτώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με leasing, ήταν να το εξαγοράσεις μετά την περίοδο της χρονομίσθωσης. Αυτό όμως, αλλάζει και οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στο στόλο τους, θα μπορούν να πάρουν την επιδότηση ακόμη και αν δεν αγοράσουν το όχημα στο τέλος της μίσθωσης.

Οι περισσότερες εταιρείες άλλωστε, δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν το αυτοκίνητο μετά τη λήξη του συμβολαίου και απλώς, το επιστρέφουν για να πάρουν νέο. Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προβλέπει επιδότηση 30% της τιμής του ηλεκτρικού μοντέλου, με μέγιστο ποσό τα 8.000€. Όπως προείπαμε, ο μισθωτής του ηλεκτρικού μοντέλου μπορεί να λάβει το ποσό της επιδότησης χωρίς να προβλέπει εξαγορά το συμβόλαιό του.

Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν είναι η μόνη στο πρόγραμμα επιδότησης, αφού το συνολικό ποσό ανέβηκε στο 30% (από 20%) και το μέγιστο ποσό επιδότησης πήγε στις 8.000€ (από 6.000€). Οι εταιρείες πλέον δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μπορούν να αποκτήσουν με επιδότηση, ενώ άτομα με αναπηρία και νέοι κάτω των 29 ετών λαμβάνουν επιπλέον επιδότηση 1.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα, έχουν επιπλέον επιδότηση 1.000€ ανά εξαρτώμενο τέκνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: LEASING ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ; 

Επίσης, οι εταιρείες θα μπορούν πλέον να επιδοτούνται και για την αγορά και εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών, με τον όρο ότι αυτοί θα εξυπηρετούν αμιγώς τους σκοπούς της εταιρείας και δεν θα χρησιμοποιούνται για εμπορική εκμετάλλευση. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στις εταιρείες να αποσύρουν ίσο αριθμό οχημάτων με αυτόν που αντιστοιχεί στα οχήματα για τα οποία αιτούνται επιδότησης, με το ποσό ανά όχημα να είναι 1.000 ευρώ. Εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες θα μπορούν να επιδοτηθούν πλέον και για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GR–Eco Islands, ειδική μέριμνα λαμβάνεται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά, καθώς η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενισχύεται με επιπλέον 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο σε όλα τα νησιά της χώρας. Ενισχύονται επίσης οι εταιρείες αντιπροσώπων, εμπόρων και εισαγωγέων αυτοκινήτων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επίδειξης (test drive) με ποσοστό επιδότησης 30% και μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Κάπως έτσι, οι παλαιότεροι, ρυπογόνοι εταιρικοί στόλοι θα αντικατασταθούν πολύ πιο εύκολα από τις εταιρείες.

Δείτε ακόμη:

Μπορώ να αποκτήσω αυτοκίνητο με leasing χωρίς προκαταβολή;

Tι κερδίζει ένας ιδιώτης από τη χρονομίσθωση;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...