Η premium μάρκα που φέρνει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Επενδύει πάνω από 2,5 δις λίρες, φτιάχνει το εργοστάσιο σε «dream factory» και ετοιμάζει τα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Η Bentley Motors έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική της Beyond100, του πιο τολμηρού σχεδίου του είδους του στον κλάδο, με το οποίο η βρετανική μάρκα φιλοδοξεί να καταστεί κατασκευαστής αναφοράς στην αειφορία και τη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα. Κλειδί για το φιλόδοξο πρόγραμμα θα είναι το σχέδιο Five-in-Five, με την Bentley να δεσμεύεται να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο, από το 2025.

bentley ev1

Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, με το εργοστάσιο στην ιστορική έδρα της μάρκας, στο Crew, να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Crewe προβλέπεται να εξελιχθεί σε ένα «Dream Factory», εργοστάσιο-πρότυπο, ευέλικτο, αποδοτικό, με πλήρως ψηφιακό χαρακτήρα και μηδενική περιβαλλοντική επίπτωση.

Εκεί, η Bentley στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει μειώσει στο απόλυτο ελάχιστο την κατανάλωση νερού, τα στερεά απόβλητα και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για κάθε όχημα που θα κατασκευάζει.

Τρομερό ρεκόρ από την Bentley

Οι νέες επενδύσεις θα επεκτείνουν την ουδετερότητα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Bentley σε όλα τα προϊόντα και σε μη εργοστασιακές εργασίες. Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα είναι η επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Crewe, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών από 30.000 σε 40.000, τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, η Bentley διερευνά τη χρήση βιοκαυσίμων σε αυτοκίνητα του στόλου της, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής συλλογής Heritage Collection της μάρκας.

bentley ev2

Στη γκάμα μοντέλων, η πολυτελής μάρκα ήδη πρωτοστατεί στον τομέα των πολυτελών υβριδικών αυτοκινήτων και θα εδραιώσει περαιτέρω αυτή τη θέση με την κυκλοφορία της Flying Spur PHEV το 2022, καθώς και πέντε πρόσθετων εκδόσεων, που θα προστεθούν στην Bentayga PHEV. Ήδη για το τρέχον έτος, περισσότερο από το 20% των πωλήσεων της Bentley θα αντιπροσωπεύουν οι υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...