Τρομερό ρεκόρ από την Bentley

Ούτε πανδημία, ούτε κρίση, ούτε έλλειψη ημιαγωγών φαίνεται να επηρεάζουν τη βρετανική φίρμα.

  • -
  • -

Οι εργαζόμενοι στο περιβόητο εργοστάσιο του Crewe στην Αγγλία λογικά θα αποζημιωθούν με ένα παχυλό μπόνους. Η ζήτηση για τις Bentayga, Flying Spur και Continental ήταν τόσο μεγάλη που η Bentley κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πωλήσεων.

bentley record1

Παρ’ ότι τα μοντέλα της γκάμας της κοστίζουν μια περιουσία, χιλιάδες αγοραστές επέλεξαν να αγοράσουν μια ολοκαίνουρια Bentley. Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της έλλειψης ημιαγωγών δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τη φημισμένη φίρμα, η οποία κατάφερε να παραδώσει χωρίς καθυστερήσεις στους πελάτες τα τετράτροχα αριστουργήματα.  

Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο, με τη Bentley να καταγράφει ρεκόρ στην 102χρονη ιστορία της. Συγκεκριμένα, πέρυσι, παραδόθηκαν ανά την υφήλιο 14.659 αυτοκίνητα, το μεγαλύτερο νούμερο που έχει επιτύχει ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

bentley record2

Best seller
μοντέλο αναδείχθηκε η Bentayga, καταλαμβάνοντας το 40% επί του συνόλου. Εξαιρετικά καλά τα πήγε η Continental GT με ποσοστό 33%, με την ακριβοθώρητη Flying Spur να συμπληρώνει το υπόλοιπο 27%.

Τα περισσότερα οχήματα πήγαν στην αμερικανική ήπειρο (4.212 μονάδες), ωστόσο, σαν χώρα κυριάρχησε η Κίνα με 4.033 ταξινομήσεις. Στην Ευρώπη υπήρξε αύξηση κατά 17%, με 2.520 πωλήσεις – τα 1.328 αφορούσαν το Ηνωμένο Βασίλειο.  

bentley record3

Σύμφωνα με τη Bentley, η επιτυχία αυτή οφείλεται στο λανσάρισμα νέων μοντέλων και ειδικότερα των υβριδικών εκδόσεων. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Adrian Hallmark, εξήρε την προσπάθεια όλων, κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο επίτευγμα, που αναδεικνύει την αριστεία των πολυτελέστατων οχημάτων που φέρουν το περιβόητο σήμα με τα φτερά γερακιού και το γράμμα «B».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...