BMW και MotoGP ανανεώνουν για ακόμα μία χρονιά

Τρεις νέες BMW Μ θα αποτελέσουν και το 2021 τα αυτοκίνητα ασφαλείας στο MotoGP

  • -
  • -

Άνθρωποι και μηχανές προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP για το 2021, με την αυλαία του θεσμού να είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου στο Qatar. Για 22η χρονιά η BMW θα διατηρήσει τον τίτλο του «Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP», παρέχοντας τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, τα οποία και θα έχουν ρόλο αυτοκινήτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στο Qatar θα δούμε τη νέα BMW M3, την M4 και τη M5 CS να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ως safety cars του θεσμού. Μαζί τους, ντεμπούτο θα κάνει και η νέα BMWM 1000 RR, η οποία αποτελεί την πρώτη μοτοσικλέτα της γερμανικής εταιρείας με το χαρακτηριστικό «Μ». Μάλιστα, η αγωνιστική της έκδοση θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Στον πρώτο ευρωπαϊκό γύρο του θεσμού, που είναι προγραμματισμένος για τις 18 Απριλίου στο Portimao, θα συμπληρωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων ασφαλείας, αφού τα προαναφερθέντα μοντέλα θα πλαισιωθούν επιπλέον από μία M8 Competition Coupe, μία M8 Competition Grand Coupe, αλλά και μία X5 M για το ιατρικό προσωπικό.

Όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν τις αλλαγές που απαιτούνται για τα αυτοκίνητα ασφαλείας, ενώ φυσικά διαθέτουν roll cage και ζώνες τεσσάρων σημείων. Διαφοροποιημένο είναι και το σύστημα εξαγωγής στις M3 και Μ4, ενώ σε αντίθεση με το κλασσικό λευκό χρώμα, φέτος έχουν επιλεχθεί νέοι χρωματισμοί που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της BMW M.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...