Καταιγισμός νέων μοντέλων από την BMW – 40 νέα αυτοκίνητα ως το 2029

H BMW ετοιμάζεται να λανσάρει 40 μοντέλα μέσα σε μια 5ετία, από ηλεκτρικά έως προτάσεις που θα κρύβουν V8 κινητήρες κάτω από το καπό τους, σε μια επίθεση, που δεν έχει προηγούμενο.

  • -
  • -

Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της BMW στις Η.Π.Α, δέχθηκαν μια εκτενή ενημέρωση το τελευταίο διάστημα από τα κεντρικά στο Μόναχο, προκειμένου, να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Καταιγίδα νέων μοντέλων

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, η BMW, θα παίξει μεν φουλ επίθεση στα ηλεκτρικά οχήματα αλλά συγχρόνως, δε θα εγκαταλείψει ούτε τους κορυφαίους βενζινοκινητήρες της όπως τον strait-six των 3,0 lt ή τον θηριώδη V8, που σημαίνει, ότι τα εν λόγω μηχανικά σύνολα θα εξελιχθούν περαιτέρω ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7!

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό σκέλος, η αρχιτεκτονική Neue Klasse, θα πρωταγωνιστήσει στα μελλοντικά EV’s των Βαυαρών, με το πρωτότυπο Vision Neue Klasse X, να δίνει μια πρώτη γεύση από την αισθητική, την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και τη φιλοσοφία της Neue Klasse στην κατηγορία των Sports Activity Vehicles.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική υπερυψωμένη παραλλαγή, που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική θα μπει στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν (ifactory) στην Ουγγαρία το 2025, πιθανότατα με το όνομα iX3.

H BMW, πέραν όμως των αμιγώς ηλεκτρικών SUV και sedan προτάσεων που έχει στα σκαριά, συνεργάζεται ήδη με τη Rimac με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο, πως οι δυο εταιρείες υπό την επίβλεψη του M Division, εξελίσσουν μια νέα γενιά ηλεκτρικών sports cars, πάνω στην οποία θα βασιστεί και η πρώτη ηλεκτρική M3!

Εδώ βέβαια, τα σενάρια θέλουν την BMW, να κυκλοφορεί την επόμενη γενιά M3 τόσο με θερμικό σύστημα κίνησης, για τελευταία φορά στην ιστορία του μοντέλου, όσο και με ηλεκτρικό ικανοποιώντας έτσι όλες τις πλευρές αλλά και όλες τις αγορές…

    

Δείτε ακόμα: 1.360 PS και νέο όνομα για την BMW M3

Σε ότι αφορά την 4η γενιά BMW X3 (G45), αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της φέτος σημαντικά αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς αλλά και σε επίπεδο διαστάσεων, ενώ η μελλοντική G65 BMW X5, φημολογείται ότι θα είναι πολύ «μπρουτάλ» σε εμφάνιση με μια νέα διάταξη προβολέων σε σχήμα «Χ», με όσους έχουν δει τα πρώτα σχέδια, να κάνουν λόγο για το ωραιότερο πολυτελές SUV στην κλάση του!

Ο V8 δε θα πεθάνει

Παρά τις αυστηρές πιέσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών και τα «ασφυκτικά» όρια εκπομπών ρύπων από τη νόρμα Euro 7, η BMW, όχι μόνο δε θα εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά θα τους εξελίξει ώστε να παραμείνουν στο προσκήνιο όσο περισσότερο μπορούν!

Τόσο ο straight-six κινητήρας όσο και ο V8, θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στις κορυφαίες προτάσεις της φίρμας, έστω και σε «περιορισμένο» εύρος στη γκάμα των μοντέλων της φίρμας. Σημασία έχει όμως, ότι θα παραμείνουν ζωντανοί…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...