Προσοχή: Η προθεσμία για να αποσύρω οριστικά το παλιό μου αυτοκίνητο

Η κατάθεση πινακίδων έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει σύγχυση στους ιδιοκτήτες παλιών ΙΧ

  • -
  • -

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις αλλά και η διακοπή δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού, οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει φέτος την μεγαλύτερη - από κάθε άλλη χρονιά - παράταση στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων.

Όπως όμως προειδοποιούν οι εταιρείες ανακύκλωσης οχημάτων, η παράταση της προθεσμίας έως τις 26 Φεβρουαρίου δεν συνεπάγεται και παράταση για την απόσυρση και οριστική διαγραφή των παλιών αυτοκινήτων.

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία;

Όπως δήλωσε στο GOCAR ο Γιάννης Σμυρλής, διευθύνων σύμβουλος της «Alykon Κυκλική Οικονομία», πιστοποιημένης εταιρείας από την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος), η προθεσμία για την απόσυρση και οριστική διαγραφή των παλιών ΙΧ λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

«Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση σε αυτή την ημερομηνία, καθώς κλείνει το σύστημα του Υπουργείου και της ΕΔΟΕ», μας είπε ο κ. Σμυρλής. «Όσοι δε διαγράψουν μέχρι τότε το αυτοκίνητό τους, θα φαίνεται το 2021 ότι το έχουν στην κατοχή τους».

Επειδή όμως η 20η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή, ενδέχεται η καταληκτική ημερομηνία σε ορισμένες εταιρείες ανακύκλωσης να είναι το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020.

Δείτε ακόμη: Πώς ειδοποιώ για εγκαταλελειμμένο όχημα;
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...