Αυξάνεται η επιδότηση για απόσυρση αυτοκινήτων- Ποια είναι η προϋποθέση;

Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο της Ευρώπης, οπότε η ανάγκη για νέα αυτοκίνητα είναι επιτακτική, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να στηριχθεί η ηλεκτροκίνηση. Το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, θα τα κάνει όλα.

  • -
  • -

Η απόσυρση ήταν μία κυβερνητική πρωτοβουλία περασμένων δεκαετιών η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος ήταν ότι έδινε σημαντικά κίνητρα ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να πάει για διάλυση το παλιό και ρυπογόνο αυτοκίνητό του και να το  αντικαταστήσει με ένα νεότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον επιβατικό όχημα. 

Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει το μέτρο της απόσυρσης, εκτός αν κάποιος ή κάποια αποφασίσει να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σε αυτήν την περίπτωση, το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 προβλέπει επιδότηση ύψους 1.000 ευρώ για το αυτοκίνητο που αποσύρεται.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2ace9fe75d1edecae98befe4250d4753.jpg

Μεγαλύτερη επιδότηση για κάθε αγορά ηλεκτρικού με απόσυρση θερμικού

Με την ηλικία του στόλου αυτοκινήτων στην Ελλάδα να ανεβαίνει συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ποσό που θα δίνεται όταν κάποιος ή κάποια προχωράει σε απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Μπορώ να πουλήσω το ηλεκτρικό που πήρα με επιδότηση;

Φυσικά, η αυξημένη επιδότηση της απόσυρσης δεν θα δίνεται για κάθε καινούριο αυτοκίνητο που αγοράζεται, αλλά μόνο στα ηλεκτρικά. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι θα υπάρξει το μέγιστο όφελος. Δηλαδή θα φύγει από τον δρόμο ένα παλιό αυτοκίνητο που ρυπαίνει πολύ και στη θέση του θα κυκλοφορεί ένα άλλο που δεν ρυπαίνει καθόλου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8d4f0530df3f4c5ee46b14a57679740b.jpg

Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιο θα είναι το ακριβές ποσό της επιδότησης που θα δίνεται για κάθε αυτοκίνητο που αποσύρεται. Αυτό που ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας είναι ότι το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 θα έχει συνολικά μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εκείνον του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ήταν 50 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο στη συνέχεια αυξήθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...