Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ανοικτό το ενδεχόμενο έκπτωσης λόγω lockdown

Πώς θα δοθεί έκπτωση σε όσους θα έχουν ήδη καταβάλει το ποσό τη στιγμή των ανακοινώσεων

  • -
  • -

Από το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου είναι αναρτημένα στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2021.  Για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μέχρι τις 31/12/2020, τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν κάποια διαφορά από τα προηγούμενα έτη, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να επιφέρει αλλαγές εν μέσω πανδημίας.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τα εκτυπώσετε και να τα πληρώσετε.

Καταγράφονται όμως αντιδράσεις τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες που έχουν στόλο οχημάτων, καθώς το 2020 θα ολοκληρωθεί με αρκετούς μήνες σε καραντίνα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα ενώ έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για όλο το έτος (και για όσα οχήματα έγινε άρση ακινησίας μέσα στο 2020).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά όσον αφορά τις εκπτώσεις, ενώ όπως είχαμε προβλέψει στο GOCAR δόθηκε δίμηνη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας (μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου).

«Έχουμε δείξει ότι ακούμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας, αντιδρούμε και λειτουργούμε έγκαιρα. Η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι κάτι που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή. Αλλά βλέπετε ότι αλλάζουν τα δεδομένα παγκοσμίως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οφείλουμε έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα να αντιδρούμε», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Open TV.


Δείτε εδώ πώς μπορείτε να καταθέσετε πινακίδες


Πώς όμως θα γίνει η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOCAR, αν – ανάλογα και με τη διάρκεια του πανελλαδικού lockdown – αποφασιστεί έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, το Υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει δύο δρόμους:

Για όσους δεν έχουν καταβάλλει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 θα υπάρξει έκπτωση ίση με τα 2/12 ή 3/12 των ετησίων τελών (που θα αντιστοιχεί στους μήνες ακινησίας)

Για όσους θα τα έχουν ήδη πληρώσει, θα υπάρξει συμψηφισμός με άλλες οφειλές των ιδιοκτητών τους στην εφορία (με βάση το ΑΦΜ στο οποίο είναι καταχωρημένα τα οχήματα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...