Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια - Πώς θα γίνει φέτος η πληρωμή τους

Πώς θα τα κατεβάσετε με ή χωρίς κωδικούς

  • -
  • -

Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε: ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις -> φορολογικές υπηρεσίες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις -> φορολογικές υπηρεσίες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

Τι θα πληρώσετε ανά κατηγορία:


Για ΕΙΧ που έχουν ταξινομηθεί έως την 31.10.2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ΙΧ ανεξαρτήτως ημερομηνίας, ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα και σύμφωνα με τους ακόλουθους πίνακες:









Για τα ΕΙΧ που έχουν ταξινομηθεί από την 1.11.2010 και έως τις 31/12/2020, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γρμ. CO2/χλμ) στον κύκλο NEDC ως εξής:



Για όλα τα νέα ΙΧ που θα ταξινομηθούν από την 1/1/2021 και μετά ισχύει ο παρακάτω πίνακας για τις εκπομπές CO2 (gr/km) στον κύκλο WLTP ως εξής:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...