Τι εστί Peugeot;

Από τα πριόνια, στα αυτοκίνητα

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πως, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

2008

Αφού μιλήσαμε για τρεις ναυαρχίδες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας(Audi, Mercedes-Benz, BMW), σήμερα διασχίζουμε τα σύνορα και περνάμε στην γειτονική Γαλλία. Σειρά έχει η μάρκα με το ασημένιο λιοντάρι στην μάσκα, η επιλογή του οποίου δεν έγινε τυχαία. Αλλά ας  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι προκάτοχοι της οικογένειας Peugeot στη Γαλλία, ήταν ιδιοκτήτες μικρών εργαστηρίων επεξεργασίας σιδήρου και εξειδικεύονταν μάλιστα, στην παραγωγή πριονιών. Κάπου εκεί έρχεται και το ισχυρό λιοντάρι στο λογότυπο, καθώς αντιπροσώπευε την δύναμη και την οξύτητα των προϊόντων, η οποία συμβολίζεται μέσω των οδοντωτών και αιχμηρών δοντιών του λιονταριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ «ΤΙ ΕΣΤΙ»

Η Peugeot πέρασε στον κόσμο των οχημάτων με την έναρξη παραγωγής ποδηλάτων το 1882, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο, ένα τρίκυκλο ατμήλατο όχημα, δημιουργήθηκε το 1889

Μπορεί να πέρασαν αιώνες σχεδόν από την εποχή της παραγωγής πριονιών, η εταιρία όμως συνεχίζει να κρατά το σύμβολο με το λιοντάρι στο λογότυπο της, καθώς οι αρετές που αντιπροσωπεύει, την εκφράζουν ακόμη.

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...