Τι εστί BMW;

Τρία γράμματα με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πως, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.
320d

Παραμένουμε στην Γερμανία, με την σκυτάλη να περνάει στους Βαυαρούς! Και όταν λέμε Βαυαρούς, δεν μπορούμε να εννοούμαι άλλη μάρκα πέρα της BMW ή «Μπε-Εμ-Βε» ή «Μπέμπα». Πολλά τα ονόματα, αλλά η μάρκα είναι μία και η ιστορία της μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η BMW ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1912 και σχηματίστηκε με την συγχώνευση τριών γερμανικών εταιριών. Το αρκτικόλεξο BMW μεταφράζεται ως Bayerische Motoren Werke AG ή Βαυαρική Βιομηχανία Κινητήρων, στα ελληνικά. Το γνωστό σήμα με την διχρωμία γαλάζιου-λευκού, δεν θα μπορούσε να υποδηλώνει κάτι άλλο εκτός από το χρώμα του ουρανού και των σύννεφων, όπως καθώς και τους περιστρεφόμενους έλικες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η BMW ΕΚΔΟΣΗ TOURING ΓΙΑ ΤΗΝ NEA Μ3;

Ή τουλάχιστον έτσι το δικαιολογούσαν οι άνθρωποι της μάρκας, μιας και όταν πρωτοσυστάθηκε η εταιρία απαγορευόταν από τον νόμο να περιλαμβάνονται «εμπορικά οικόσημα ή άλλα σύμβολα εθνικής κυριαρχίας» σε ένα εμπορικό σήμα. Αυτό οδήγησε τους εμπόρους της BMW να βρουν μία λύση "εσφαλμένης διαμόρφωσης των χρωματικών στοιχείων στο λογότυπο της BMW από εραλδική οπτική". Παράλληλα όμως, τυχαίνει τα επιλεγμένα χρώματα να συμπίπτουν και με αυτά της Βαυαρικής σημαίας. Σύμπτωση;

Πηγή: hellasdirect.gr

stolos

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...