Τι εστί Audi;

Η ιστορία πίσω από το σήμα με τους τέσσερις δακτυλίους!

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πως, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.
audi

Σειρά έχει η γερμανική Audi. Όλα ξεκίνησαν το 1904, όταν ο Γερμανός μηχανικός August Horch ίδρυσε την εταιρία August Horch & Cie. Motorwagenwerke AG. Το 1909, λόγω παρεξηγήσεων μεταξύ των συνεργατών, ο Horch αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εταιρία και να δημιουργήσει την δική του, με όνομα August Horch Automobilwerke GmbH. Και πάλι υπήρξαν προβλήματα όμως, καθώς οι πρώην συνεργάτες του τον πήγαν στα δικαστήρια επειδή συνέχισε να χρησιμοποιεί την ίδια εμπορική ονομασία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει την επωνυμία της νέας του εταιρίας.

Πως προέκυψε το Audi όμως; Το επίθετο του Horch στα ελληνικά μεταφράζεται ως «ακούστε». Αυτό έδωσε την ιδέα στον γιο του να χρησιμοποιήσουν την λέξη Audi για όνομα της εταιρίας, καθώς Audi σημαίνει και αυτό «ακούστε», αλλά στα λατινικά. Όσο για το λογότυπο των τεσσάρων δακτυλίων: αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις εταιρίες πριν από τη συγχώνευσή τους. Κάθε μία από αυτές κατασκεύαζε ποδήλατα, μοτοσυκλέτες και μικρά επιβατικά αυτοκίνητα.

Πηγή: hellasdirect.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...