Η Ώρα της Γης

Χιλιάδες πόλεις σκοτείνιασαν σε όλο τον κόσμο

  • -
  • -

Η "Ώρα της Γης" είναι μια κίνηση του WWF με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κλιματική αλλαγή και το πόσο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή της η εξοικονόμηση ενέργειας.

Φέτος στην «Ωρα της Γης» συμμετείχαν περισσότερες 4.000 πόλεις σε 126 χώρες, πολύ περισσότερες συγκριτικά με τις 88 που μετείχαν πέρσι. Η Ελλάδα κατείχε την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην άτυπη κατάταξη με τις πόλεις και τους φορείς που συμμετέχουν στο θεσμό. Συνολικά 335 σχολικά κτίρια, 251 δήμοι, κοινότητες και νομαρχίες και 1.184 φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα συσκότισαν για μία ώρα, από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου. Μπορείτε να δείτε όλες τις ελληνικές συμμετοχές στην ιστοσελίδα του WWF.

"Μήνυμα ελπίδας" χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι – μουν την "Ώρα της Γης", προσθέτοντας πως "Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο για όλους τους ανθρώπους στο πλανήτη. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας και μπορούν αν εφαρμοστούν από τον καθένα μας, από τις κοινότητες, από τις επιχειρήσεις, από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...