Με αυτό το ηλεκτρικό ποδηλατο-φορτηγό οι παραδόσεις στις πόλεις θα γίνονται ταχύτατα και οικολογικά!

Η εταιρεία βλέπει στο… πρόσωπο του 2Cubed eCargo το όχημα που θα μειώσει τις εκπομπές CO2 στις πόλεις κατά 75%!

  • -
  • -

Στο λανσάρισμα ενός ολοκαίνουριου ηλεκτρικού ποδηλατο-φορτηγού προχώρησε η εταιρεία Electric Assisted Vehicles Limited, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματός της για μετακινήσεις με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Πρόκειται για το EAV 2Cubed eCargo, ένα πανάλαφρο όχημα το οποίο ενσωματώνει ένα ξεχωριστό με την καμπίνα πλαίσιο για την φόρτωση ποικίλων αντικειμένων. Το πρωτοποριακό όχημα προορίζεται για τη μεταφορά και παράδοση παραγγελιών, αλλά και για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών σε βιομηχανίες, με φόντο την φόρτωση και την εκφόρτωση αντικειμένων.

Στο πίσω μέρος του οχήματος υπάρχει το λεγόμενο “2Cubed”, ένα κουτί με χώρο φόρτωσης 2 κυβικά μέτρα, νούμερο που αντιστοιχεί στο 20% της ικανότητας ενός ντιζελοκίνητου Ford Transit. Οι δυνατότητες του 2Cubed eCargo κρίνονται ικανοποιητικές, πόσω μάλλον όταν έρευνα αναφορικά με τις μεταφορές στο Λονδίνο κατέδειξε πως το 40% των βαν, όπως είναι το μοντέλο της Ford, αξιοποιούν κατά μέσο όρο μόλις το 25% του διαθέσιμου χώρου τους.


Έναυσμα για την ανάπτυξη του οχήματος αποτέλεσε η ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για την κατ’ οίκον παράδοση προϊόντων, η οποία έχει γιγαντωθεί το τελευταίο εξάμηνο ελέω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, το EAV 2Cubed eCargo συνιστά ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον, παίρνοντας… παράδειγμα από το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο παράχθηκε το 2018 υπό την κωδική ονομασία EAVan P1. Το τελευταίο έτυχε ευρείας δημοφιλίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συνεισφέροντας στον αγώνα που δίνουν πολλοί δήμοι για τη μείωση των εκπομπών CO2.

To νέο EcoBike, όπως το χαρακτηρίζει η EAV, αποσκοπεί να μειώσει τις εκπομπές στις πόλεις κατά 75%!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...