Ακτιβιστές βανδάλισαν SUV μοντέλα – Kίνημα κατά των αυτοκινήτων στις πόλεις

Ομάδα ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος προειδοποίησε άπαντες ότι θα καταστήσει την οδήγηση των SUV μοντέλων, ηλεκτρικών και μη, αδύνατη στα κέντρα των πόλεων.

  • -
  • -

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τον σκοπό τους. Άλλοτε με το σωστό και άλλοτε με λανθασμένο τρόπο

Πρόσφατα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια τέτοια ομάδα «επιτέθηκε» σε ότι SUV μοντέλο βρήκε στο διάβα της. Τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα και τους άφησε στο παρμπρίζ κι ένα τυπωμένο σημείωμα που ανέγραφε «Your Gas Guzzler Kills». Σε μια ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ένα αυτοκίνητο που καίει πολλά καύσιμα, σκοτώνει».

Η ομάδα αυτή των ακτιβιστών δεν κάνει διακρίσεις και «επιτίθεται» και σε ηλεκτρικά SUV μοντέλα, με το σκεπτικό ότι και αυτά μπορεί να μην καίνε καύσιμα για την κίνηση τους ρυπαίνουν όμως πολύ το περιβάλλον κατά τη διαδικασία παραγωγής τους και εξόρυξης των πρώτων υλών για τις μπαταρίες τους.

The Tyre Extinguishers

Η εν λόγω ομάδα αποκαλείται «Tyre Extinguishers» και βροντοφωνάζει ότι με τις δράσεις της θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των SUV μοντέλων σε κάθε πόλη του κόσμου! «Ότι δράσεις κάνουμε τις κάνουμε για το κλίμα, την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια» τονίζουν μέλη της ομάδας τα οποία επισημαίνουν ότι «είμαστε πολλοί και είμαστε παντού».

Στα φυλλάδια που μοίρασαν από την πρόσφατη εξόρμηση τους στο Bristol της Αγγλίας, εξηγούν γιατί βάλλουν κατά των SUV μοντέλων: «Έχουμε ξεφουσκώσει ένα ή περισσότερα από τα ελαστικά του SUV σας. Το κάναμε γιατί η οδήγηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου έχει τεράστιες συνέπειες για το περιβάλλον και όχι μόνο. Τα SUV είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία αύξησης των εκπομπών CO2 την τελευταία δεκαετία στον πλανήτη, περισσότερο ακόμα και από την αεροπορική βιομηχανία. Τα SUV προκαλούν περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στις γειτονιές μας σε σχέση με τα μικρότερα αυτοκίνητα. Τα SUV είναι επίσης πιο πιθανό να σκοτώσουν κάποιον άνθρωπο σε περίπτωση  σύγκρουσης»

Δείτε ακόμα: Τα νέα αυτοκίνητα ρυπαίνουν περισσότερο! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολλοί κάτοχοι SUV μοντέλων που βρήκαν τα αυτοκίνητα τους με ξεφουσκωμένα λάστιχα δήλωσαν στο BBC: «Aντιλαμβανόμαστε τις ειλικρινείς ανησυχίες αυτής της ομάδας αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις εκφράζουν είναι λανθασμένος και αν μη τι άλλο δε μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...