Εντυπωσιακό video: 2,5 χρόνια κατασκευής γέφυρας μέσα σε 1 λεπτό!

Δίνεται σήμερα στην κυκλοφορία τμήμα 80 χλμ στην Κεντρική Οδό, από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα

  • -
  • -

Μετά την ολοκλήρωση της Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, το βάρος πέφτει στην Κεντρική Οδό που διασχίζει διαγώνια την ηπειρωτική Ελλάδα και θα ενώσει την Λαμία με την Εγνατία Οδό. Η κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 από την Ξυνιάδα (31,8 χλμ.) έως και τα Τρίκαλα (111,4 χλμ.).

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό time lapse video από την κατασκευή επί 2,5 έτη της μεγάλης γέφυρας στο 50ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, δίπλα ακριβώς από την τεχνητή λίμνη Σμοκόβου.

Χάρη στο τμήμα των 80 χλμ. παρακάμπτονται οι γνωστές για την επικινδυνότητά τους στροφές στο Δομοκό, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, μειώνεται περισσότερο από 30 λεπτά.

Οι οδηγοί που έρχονται από Αθήνα, θα συναντούν στο 24ο χλμ. του υφιστάμενου άξονα Λαμίας – Καρδίτσας, νέο κυκλικό κόμβο (round about) που θα τους οδηγεί εντός του αυτοκινητοδρόμου, ενώ η είσοδος από βορρά θα πραγματοποιείται από αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που συνδέεται με τον υφιστάμενο άξονα Λαρίσης - Τρικάλων στο 56ο χλμ.

Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65, το ταξίδι από Λαμία έως Εγνατία Οδό  θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα περίπου 3 ώρες, η διαδρομή Καρδίτσα – Αθήνα 2,5 ώρες και η διαδρομή Αθήνα – Δομοκός 2 ώρες και 10 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...