Αλλάζει το κέντρο της Ελλάδας - Έρχονται 4 νέοι μεγάλοι δρόμοι

Στον νομό Φθιώτιδας γίνονται συνολικά 16 έργα υποδομών. Ανάμεσα σε αυτά είναι και 4 μεγάλοι δρόμοι που θα αναδείξουν τον νομό ως κόμβο σύνδεσης της Δυτικής με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

  • -
  • -

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 5, αλλά 16 έργα σε όλους τους τομείς των υποδομών, πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή στη Φθιώτιδα. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσεται ιδιαίτερη θετική δυναμική σε όλο το φάσμα του τομέα των δημόσιων υποδομών και όχι μόνο.

staikouras

Η περιοχή μπορεί να αισιοδοξεί, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δυναμική προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής και της συνολικής της ισχύος, υποστήριξε ο κύριος Σταϊκούρας.

Οι 4 μεγάλοι δρόμοι που αλλάζουν την Ελλάδα

Μεταξύ των 16 έργων που υλοποιούνται στη Φθιώτιδα, υπάρχουν και 4 οδικά. Πρόκειται για πολύ σημαντικούς αυτοκινητόδρομους και τμήματα αυτών, όπως και παραλιακές οδούς. Αναλυτικότερα, στην περιοχή τα οδικά έργα είναι:

  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)
  • Διαγώνιος Άξονας: Μπράλος – Άμφισσα
  • Οδικός Άξονας Λαμία – Καρπενήσι
  • Ανακατασκευή Παραλιακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου και Αναδιαμόρφωση του κόμβου εισόδου των Καμένων Βούρλων.

Πότε θα παραδοθούν οι δρόμοι

Όσον αφορά στον Ε65, πριν από το Πάσχα και αν δεν εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα στο μεσοδιάστημα, θα παραδοθούν προς χρήση τα τμήματα Λαμία–Ξυνιάδα και Τρίκαλα–Καλαμπάκα.

Διαβάστε ακόμη: Ελλάδα: Ποιος μεγάλος αυτοκινητόδρομος 136 km θα παραδοθεί το Πάσχα;

Στον διαγώνιο άξονα Μπράλος–Άμφισσα, έχει εγκατασταθεί η Ανάδοχος Εταιρεία, έχουν εκκινήσει πρόδρομες εργασίες και έχουν ανοίξει μέτωπα του έργου. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, αποφασίστηκε και εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την αναβάθμιση των δύο μονών σηράγγων σε δίδυμες σήραγγες μονής κατεύθυνσης.

erga

Επίσης, η συντέλεση των απαλλοτριώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχουν συνταχθεί τα πρωτόκολλα εγκατάστασης από το Δασαρχείο Άμφισσας και το Δασαρχείο Λαμίας, και έχουν παραδοθεί οι δασικές εκτάσεις. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 15η Αυγούστου 2027.

Δείτε επίσης: Ο νέος δρόμος που θα κάνει το Λαμία–Πάτρα 1,5 ώρα

Για τον οδικό άξονα Λαμία–Καρπενήσι, προχώρησε η νέα δημοπράτηση του έργου από την παράκαμψη της Μακρακώμης μέχρι το ανατολικό μέτωπο της Σήραγγας Τυμφρηστού. Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού που προβλέπει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αίτησης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε. Θα ακολουθήσει το  δεύτερο στάδιο, με την πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς, από όπου και θα προκύψει ο ανάδοχος, μεταξύ των 6 συμμετεχόντων.

erga

Για την ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγ. Κωνσταντίνου και Αναδιαμόρφωση του κόμβου εισόδου των Καμένων Βούρλων, την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να υπογραφή η σύμβαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...